Реклама / Ads
1| 3276 |25.02.2021 НОВИНИ

Петко Димитров: Трябва рентабилно възстановяване на книжния пазар на „Славейков“

.
Да помислим как най-рентабилно да възобновим дейността на книжния пазар на пл. „Славейков“. И не, нямам идеята да върнем старите сергии и кашони. Това каза общинският съветник от БСП Петко Димитров по повод предложения проект за поставяне на 7 обекта тип библиотека-щанд на знаковия столичен площад.
 

Той заяви, че социалистите няма как да подкрепят този доклад по няколко причини.

 

„Идеята на вносителите за дизайнерско и свръхмодерно изграждане на въпросните седем павилиона за сумата от 276 хил. лева без ДДС поражда няколко притеснения. В условията на пандемия и очаквана икономическа криза трябва ли да изразходваме близо 300 хил. лева за тези павилиони и това ли е най-целесъобразният и ефективен начин за разходване на парите на столичани“, посочи Димитров и допълни, че става дума за седем търговски обекта и въпросът е достатъчно на брой ли са те и какво ще стане с останалите търговци, които няма да могат да се върнат на книжния пазар.

 

„Стана ясно, че инвестицията ще бъде възвърната за срок от 3 години. Това означава ли, че въпросните търговци ще бъдат подложени на непосилни за тях наеми?“, попита общинският съветник от БСП.

 

Той изрази опасението, че седемте павилиона ще бъдат използвани като лъскави шоуруми на няколко от големите книжарници за сметка на по-малки търговци.

 

„Ние от групата на БСП сме „За“ книжния пазар, но не смятаме да бъдем съучастници в недомислени и вредни за столичани решения“, категоричен бе Петко Димитров.

Или ще възстановим книжния пазар, или няма смисъл да се харчат толкова пари. Това каза общинският съветник Иван Мечков и заяви, че цената на новите павилиони е много висока.

 

По думите му, ако щандовете ще са високи 3 метра, то те ще се превърнат в паметници на глупостта.

 

Иван Мечков призова докладът да бъде отложен и още веднъж да се преосмисли.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3278 |24.02.2021 Пламен Димитров: Все още във въздуха висят маса от мерки, които не сработиха в икономиката . 16| 3744 |23.02.2021 Борисов: Като се отвори ресторантът, не трябва да се натикате всички . 10| 3206 |23.02.2021 Михаел Рот: ЕС трябва да преразгледа идеята за ваксинационни сертификати . 0| 3240 |22.02.2021 Петър Витанов: Пакет „Мобилност“ трябва да бъде преразгледан след последния доклад на ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads