Реклама / Ads
28| 3765 |04.01.2022 НОВИНИ

Петкова: Сагата с “Хемус” и разкритията на Рашков отклоняват вниманието от поскъпването на тока и газа

.
Обвиненията на Бойко Рашков, че до 40% от авансовите плащания за строителството на АМ “Хемус” са отивали към партия ГЕРБ са недоказуеми, а освен това целят да отклонят вниманието от кризата с високите цени на газа и електроенергията.
 

Това смята бившата енергийна министърка от Борисовата партия Теменужка Петкова. 

Думите й идват след днешния разпит на вътрешния министър Бойко Рашков, който бе привикан от прокуратурата заради свое интервю в Българското национално радио, в което заяви, че знае къде са отишли средствата, отпуснати за строителството на магистралата. Държавното обвинение на извънреден брифинг в празничните дни заяви, че има намерение да го привлече като основен свидетел. Днес самият Рашков заяви, че е казал и на прокуратурата, че между 30 и 40% от авансовите плащания за строежа на магистралата са отивали към партия ГЕРБ, а от формацията реагираха почти веднага и заявиха - ще съдят Рашков. 

 

"Това е реториката на президента Румен Радев, тя е беше предизборна, а сега е време за работа", каза още Петкова.

 

Петкова коментира и мораториума на цените на тока и парното.

 

“Ние сме направили това предложение с цел българските граждани да са защитени, тогава управляващото мнозинство поиска почивка и после гласуваха решението. Между нашето предложение и това, което управляващото мнозинство прие в последствие има съществена разлика. Ние не бяхме сложили краен срок на този мораториум, като нашата цел беше да дадем възможност на експертите на правителството през това време да работят и да има възможност по всяко време, когато са готови с конкретни мерки, този мораториум да бъде отменен“, каза Петкова пред bTV. 

 

“Имаме информация от страна на нашите азерски партньори за това, че договорът е станал публично известен, в него съществуват клаузи, които са търговска тайна и те няма как да бъдат разпространявани и да са достояние на всички, тъй като вътре става дума за определяне цената на доставката на природния газ. Това са търговски взаимоотношение“, добави Петкова и обясни, че изнасянето на договора е сериозен проблем, “защото може да доведе до претенции от страна на нашите партньори по договора“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3559 |06.12.2021 Сагата ДКК: Освобождават трима членове на Съвета на директорите. Караганева остава . 5| 4274 |24.11.2021 ВСС поиска всички материали за тримата прокурори от сагата ”Осемте джуджета” . 19| 13925 |05.11.2021 Строителната камара днес остана няма за схемите с АМ “Хемус” . 9| 4002 |05.11.2021 Прокуратурата се самосезира след разкритията на Рашков за АМ “Хемус”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads