Реклама / Ads
0| 3060 |25.08.2022 НОВИНИ

Проф. Дайнов: ГЕРБ и ДПС ще се карат от ТВ, кампанията на ДБ ще е добра, за останалите – пълна мистерия

.
проф. Евгений Дайнов Източник: bTV
„Партиите все още се лутат и търсят своите послания, с които да излязат пред избирателите“, призна пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.
 

За предстоящата предизборна кампания той е напълно сигурен в едно нещо: „ГЕРБ и ДПС ще нападат опонентите си, карайки им се от телевизора. „Демократична България“ ще направи максимално добра кампания в рамките на своите възможности, но какви ще са ходовете на останалите партии, все още всичко е пълна мистерия“.

 

„Рокът и политиката винаги са били свързани под една или друга форма, защото музиката отразява всички важни политически събития и обществени настроения. И все пак начинът, по който хората възприемат рок музиката, вече е различен“, коментира още проф. Евгений Дайнов, който освен политолог, свири и в група „Магистри“.

 

„Ако погледнем нещата в световен мащаб, рок музиката престана да бъде толкова важна, колкото беше в живота на хората някъде в началото на този век. Хората престанаха да слушат и чувстват рок музиката като инструмент, с който да разберат света или да се възвисят – обяснява професорът. – Започнаха да я слушат като забавна музика и, малко след като това се случи, се появиха мутро-гангстерските начин на живот, общуване, на преден план излезе чалгата, псевдопатриотизма и т. н. Така че отслабването на влиянието на рокендрола, отвори пространство и даде възможност най-тъмните сили да надигнат глава. С една дума - рокендролът наистина не успя, но не можеш да разчиташ на един музикален жанр, да върши работата на политици, икономисти и други отговорни субекти. Нужен е цялостен обществен отпор, няма как музикантите да се справим сами“,  смята той.

 

Проф. Дайнов признава, че отдавна не му се е налагало да обяснява подробно на чужденците, какви са особеностите на политическото и обществено устройство и ситуация у нас.

 

„Хората идват общо взето подготвени, но имаше един период около 1996 година, когато пришки ми излязоха на езика да убеждавам западни дипломати и да говоря пред чужди медии „да не ни отписват“. Това беше по времето на правителството на Жан Виденов. Оттогава досега нещата се промениха и вече обяснявам, че България винаги изненадва с това, че постига повече, отколкото изглежда на пръв поглед по пътя към някакво европейско битие. Когато обаче постигне повече, отколкото сама е очаквала, започва да се оглежда около себе си и да се колебае“, добави политологът-музикант.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3269 |25.08.2022 Политолози: Служебният кабинет и ГЕРБ говорят в един глас, предстои мръсна кампания . 0| 3485 |24.08.2022 Ангелкова и Каназирева изоставят ГЕРБ на предсрочните избори . 0| 2937 |24.08.2022 Проф. Румен Кънчев: Русия започва да изчерпва първоначалната си мотивация и военни способности . 0| 2737 |23.08.2022 Теменужка Петкова: От ГЕРБ сме за 100% диверсификация на природен газ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads