Реклама / Ads
0| 2711 |23.05.2023 НОВИНИ

Пореден протест на столичния булевард ”Сливница”, общината обеща да мие булеварда

.
Пореден протест срещу катастрофите и жертвите на пътя в София Източник: БГНЕС
Пореден протест срещу катастрофите и жертвите на пътя в София. Хора отново се събраха на столичния булевард ”Сливница”, където в нощта на 7-и срещу 8-и май млад шофьор блъсна на пешеходна пътека младата двойка Ани и Явор, които загинаха.
 

В Народното събрание вече са внесени предложения за по-тежки наказания за престъпления, свързани с автомобилното движение. Предвиждат се по-тежки наказания за произшествия, причинени след употреба на наркотици или алкохол.


Хората коментираха внесените предложения за промени в Наказателния кодекс за по-високите наказания за нарушителите. Очакват депутатите сега да си свършат работата.


На среща днес с представители на протестиращите общината е обещала редица мерки, които да бъдат предприети по булевард "Сливница", за да може да няма повече инциденти.

 

Тези мерки включват поставянето на електронни табла, които да показват скоростта. Опресняването на маркировката, предупредителен надпис "Намали" на мястото на пресичане, както и различни типове ограничители, за да може да са по-сигурни пешеходците.


Една от новите мобилни камери  на общинска полиция ще остане на "Сливница", до момента в който не се постави постоянни. Това е също едно от обещанията, които са получили. На пешеходната пътека да има и осветление. Общината е поела ангажимент да бъде удължено времето на зелената светлина.


Както и поне два пъти в месеца булевардът да се измива, за да не се получават проблеми от наслоения прах, който е опасен за шофьорите.


Пламен Манчоров каза, че всички тези мерки е можело да бъдат предприети и по-рано, за да не се стига до трагичния инцидент.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2792 |23.05.2023 Медици от АГ болница ”Майчин дом” протестираха пред Министерството на здравеопазването . 0| 2684 |23.05.2023 Медици от „Майчин дом” излизат на протест . 26| 3134 |22.05.2023 ПП-ДБ за протеста на „Възраждане“: Когато твърдиш, че си за мир, не подкрепяш страната, запалила войната . 3| 2701 |22.05.2023 Над 2200 служители на НОИ излизат на протест с искане за по-високи заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads