Реклама / Ads
2| 2735 |23.10.2022 НОВИНИ

Руската армия продължава изтеглянето си от Херсонска област

.
Руските въоръжени сили продължават да се изтеглят от западната част на окупираната Херсонска област в Южна Украйна, докато се подготвят да опитат да забавят настъплението на преминалата в контраофанзива украинска армия, отчита днес Институтът за изследване на войната.
 

Базираният във Вашингтон мозъчен тръст прогнозира във всекидневната си сводка, че тези опити ще бъдат само частично ефективни.

 

Украинският генерален щаб обяви, че руските сили напълно са напуснали позициите си в Чаривное и Чкалово, на трийсетина километра северозападно от Нова Каховка, а руските офицери и медици са били евакуирани от град Берислав, на десния (западния) бряг на Днепър. В същото време те преместват пациенти от болницата в Каховка, на левия (източния) бряг на реката, вероятно за да освободят легла за руски войници, които евентуално пострадат при изтеглянето, посочва Институтът за изследване на войната.

 

Украинският генерален щаб, чиито твърдения не са потвърдени по независим път, отбеляза още, че "някои руски елементи" подготвят Херсон за градски бой, докато други военнослужещи продължават да бягат от града с ферибота, изпълняващ курсове близо до Антоновския мост.

 

Вчера британското министерство на отбраната съобщи, че руската армия е завършила изграждането по протежение на повреденото при украински обстрел съоръжение на понтонен мост, който според него ще се превърне в критична точка за преминаване на руските войници, докато украинските сили напредват към Херсон. Има информации, че голяма част от населението на града също го е напуснало, пише още в сводката. Вчера назначените от Русия окупационни власти призоваха всички жители на Херсон незабавно да се евакуират, предава БТА.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 10797 |22.10.2022 Руската армия бяга от Херсон, ген. „Армагедон“ плаши с клане и пожарища . 3| 4511 |21.10.2022 ”Продължаваме промяната”: Служебното правителство пак хвърля България в хватката на руска зависимост от ядрено гориво . 8| 2786 |21.10.2022 Румен Радев: Пълен блокаж на държавата, ако парламентът продължава така . 2| 3423 |20.10.2022 Стефан Янев: Колко още да продължаваме в този дух?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads