Реклама / Ads
0| 2987 |14.11.2022 НОВИНИ

Съюзът на българските журналисти връчи годишните награди за 2021/2022г.

.
В края на миналата седмица на тържествена церемония в клуб „Журналист“ Съюзът на българските журналисти връчи своите годишни награди. Номинациите в различните категории се осъществяват от самите журналисти.
 

Ивайло Диманов и Мария Радкова бяха водещи на церемонията, на която бяха връчени наградите на Съюзът на българските журналисти. 10-годишната цигуларка Дара Соколова поздрави гостите със свое изпълнение, а популярната и обичана певица Роси Рос изпълни авторската си „Песен за България”. Следват носителите на отличията за 2021/2022 година.

 

Наградата „Йосиф Хербст“ за цялостен принос в българската журналистика получи Николай Конакчиев. Отличието му се връчва както за цялостната му дейност, така и по повод  80-годишния му юбилей.

 

Кореспондент на централна медия в страната е Мартин Георгиев, който получи „Златно перо“. Със  „Златно перо“ получи Мария Петрова от в-к “Марица“. Тя беше отличена за журналистически материал в регионална медия, който е предизвикал широк обществен интерес. „Златно перо“ в категория "Фотожурналистика" отиде при Красимир Стоичков. Владимир Богдански от БНТ завоюва „Златно перо“ за Операторско майсторство и графичен дизайн.

 

В категория "Печат" бе отличен екипът на пловдивския в-к "Марица".  Кореспондент на БНР в Добрич Мая Щърбанова получи „Златно перо“. Проф. Минчо Христов от телевизия „Евроком“ взе „Златно перо“ за Телевизионна  журналистика.

 

В категорията за издадена книга в сферата на: документалистика, публицистика, научни изследвания, журналистика и медиите, бе отличен със  „Златно перо“ Дамян Обрешков за книгата „Журналистиката – моят живот“.

 

Като най-добър млад журналист (до 35 г.) бе награден Александър Марков от БНТ, който отразява войната в Украйна. Грамоти получиха също Айше Сали от обществената телевизия и Стоян Тончев от сайта Либерта.БГ.

 

На церемонията бяха връчени и специални отличия. Проф. Минка Златева, която е дългогодишен преподавател от ФЖМК на СУ "Св. Кл. Охридски" получи грамота по повод своя 80-годишния юбилей. Д-р Никола Терзиев, който е Гл. ред. на сп. „Труд и здраве“ взе „Златно перо“. Николай Колев от телевизия „Евроком“ също бе отличен със „Златно перо“. Валентин Дишев, който е поет и журналист от Радио Благоевград бе награден със „Златно перо“. Наско Начев, който е председател на пловдивското журналистическо дружество „Глас“, бе отличен със  „Златно перо“.

 

Грамота за цялостната дейност на публицист, писател и драматург получи Анжел Вагенщайн. Тя се връчва по повод неговата стогодишнина.

 

Журналистът Нери Терзиева бе наградена с грамота посмъртно за цялостната й дейност, за високия професионализъм, човеколюбие и неприкрита пристрастност към истината.

 

Честито на всички колеги! Бъдете здрави и силни, за да отстоявате истината в нелеките времена, в които журналистиката е поставена пред изпитание. Обществото има нужда от балансирана журналистика и какво казва Йосиф Хербст, който е патрон на голямата награда на СБЖ: „Никому в угода, на никого на пук!“ Важно е да бъде запазено това верую.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2688 |14.11.2022 За Гешев присъдата срещу Десислава и Биляна е ”победа в името на българските граждани” . 5| 2971 |09.11.2022 Евросъюзът: Съществува риск от недостиг на 30 милиарда кубически метра газ през 2023 година . 1| 2867 |07.11.2022 Все повече жени журналисти стават жертви на онлайн насилие . 4| 3006 |03.11.2022 Заради липса на средства за наука, българските университети се сринаха в световните класации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads