Реклама / Ads
1| 3511 |16.06.2021 НОВИНИ

След скандалите между МРРБ и ”Автомагистрали” вписват новото ръководство в търговския регистър

.
Източник: БГНЕС
Предстои новото ръководство на ”Автомагистрали” ЕАД да бъде подадено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ за вписване в Търговския регистър, съобщиха от компанията.
 

Вчера е проведена среща между между действащия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

 

Срещата е била по молба на Беличев, за да се изчистят някои неясноти около работата на дружеството. По време срещата са обсъдени въпроси относно дейността на дружеството и смяната на ръководството му.

 

Новоназначеният от министъра борд на директорите може да влезе във владение незабавно след вписването му в Търговския регистър, както изисква член 231 т. 4 от Търговския закон, посочват от фирмата и допълват, че не са ясни причините, поради които съставът на новия борд не е подаден за вписване, но дотогава законовата отговорност за управление на дружеството се носи от Беличев.


Относно наложената от МРРБ възбрана за опериране със сметките на дружеството, Беличев е сигнализирал министъра, че това би довело до тежки последствия както върху "Автомагистрали" ЕАД, неговите контрагенти и служители, така и върху икономиката. Тъй като дружеството, освен за строителство, е отговорно и за поддръжката на голям брой автомагистрални участъци в цялата страна и тя не може да бъде преустановена, посочват от компанията.


Министър Комитова е уверила, че всички разплащания от страна на държавата ще продължат без проблем и в срок, посочват от "Автомагистрали", както и от МРРБ вчера.

 

От дружеството уточняват, че на срещата Стоян Беличев се е ангажирал с пълно съдействие в рамките на закона и изискванията на правовата държава и е обещал приемственост.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 11137 |16.06.2021 Човек, представил се за полицай, поискал записите от срещата между Петков и Узунов . 10| 3117 |16.06.2021 Светът гледа към Женева и първата среща между Байдън и Путин . 2| 3593 |15.06.2021 Проф. Минеков: Между нищетата и корупцията се е движело Министерството на културата . 9| 3218 |15.06.2021 Довършването на АЕЦ ”Белене” струва между 8 и 9,5 милиарда евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads