Реклама / Ads
13| 3188 |06.06.2023 НОВИНИ

Служебният кабинет ”Донев” предава щафетата. Денков се скара, че се пречи на ”плавния преход”

.
След като Народното събрание гласува ротационното правителство на ПП-ДБ и ГЕРБ, служебният кабинет ”Донев” предава щафетата. По-рано министрите на Румен Радев дадоха отчет за свършеното в гербовата зала на ”Дондуков 2”. Остри обаче бяха думите на новия премиер акад. Николай Денков. Той обвини служебното правителство, че пречи на приемствеността и умишлено саботира предаването на властта. Критики Денков отправи и директно по адрес на Президентството.
 

“С голямо удовлетворение и гордост предаваме управлението на държавата на редовното правителство. Днес НС избра кабинет, който дава надежда, че ще бъдат решавани приоритетните и основните проблеми пред гражданите и бизнеса. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели перспективни и стратегически приоритети на страната. За тези 10 месеца служебното правителство свърши изключително отговорна и огромна по обем работа. През август заварихме държава на пауза. Предаваме държавата с добре функциониращи системи. Убеден съм от политическата декларация, че редовното правителство ще продължи с приемственост по основните приоритети и на служебния кабинет”, започна Донев. 

 

Той подчерта, че в сектор енергетика служебното правителство е “скъсало със зависимостта” от Русия.

 

“В областта на туризма поставихме България на 6 място в света по ръст на туристите и на 10 по ръст на приходите от туризъм”, отчете Донев пред наследниците си като допълни: 

 

“Институциите работят в пълен синхрон”.

 

Той призова наследниците си да оставят вратите на Министерския съвет отворени за гражданите, както е направило и служебното правителство.

 

"Призовавам с избора на този нов кабинет да забравим за тези емоции, които дойдоха в повече и така, както се заклехме днес, да направим всичко възможно да предадем властта с идеята максимално бързо да започнем работа в интерес на гражданите и бизнеса. Няма как да не отбележа, че в една парламентарна република приоритетите се определят от НС. Когато станах министър направих всичко възможно да има приемственост. Но не разбрах какъв смисълът на този акт всички зам.-министри да бъдат освободени, което очевидно създава проблеми на новия кабинет", заяви в отговор акад. Николай Денков.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2887 |06.06.2023 Похвали за служебния кабинет и сбогуване с властта. Какво каза Радев след избора на редовно правителство? . 17| 7769 |06.06.2023 Facebook след избора на кабинета ”Денков - Габриел” . 40| 13268 |06.06.2023 Радев напусна демонстративно парламента, преди химна и клетвата на кабинета “Денков - Габриел” . 35| 6246 |06.06.2023 След бурни дебати: Кабинетът ”Денков-Габриел” е факт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads