Реклама / Ads
2| 5411 |04.08.2010 НОВИНИ

Столична община получи база на Трактора

.
Столична община получи правото на управление на плувния комплекс „Спартак", след като правителството го отне от МВР. До скоро комплексът беше окупиран от бившия съветник в ДАНС, а днес топ арестант Алексей Петров – Трактора.
 

През последните години “Спартак” се превърна в средище на родните мутри, но в ресторанта и офисите му често са засичани и политици, бизнесмени и хора от престъпния свят. Твърдеше се, че в мазето на комплекса Трактора е организирал тайно хранилище със секретна информация и компромати за елита ни.
“Спартак” беше едно от първите места обискирано от баретите след ареста на доц. Петров, обявен за тартор на престъпната група “Октопод”.
По-късно ръководството на МВР предяви претенции към комплекс, който незаконно им е отнет от владение от Трактора.

Днес кабинетът измени и Решение №643 от ноември 2008 година, което осигуряваше допълнителни работни помещения за разследващите полицаи от всички областни дирекции на вътрешното министерство. След промяната в решението помещенията, които през 1994 г. са предоставени на Националната и окръжните следствени служби, се преразпределят между МВР, Министерство на правосъдието и Прокуратурата.
От Министерството на отбраната се отнема част от имот в местността „Къро" в столичния район „Младост", защото ведомството вече няма нужда от него.
Община Бургас пък се сдоби с остров „Св. Анастасия" - културно, духовно и историческо средище с емблематична роля за града. Площта от 8 дка, заедно със седемте построени там сгради може да се превърне в атрактивна туристическа дестинация.
Пристанището в Черноморец беше прехвърлено на Община Созопол.
Във връзка с общински проект за реконструкция на пътната инфраструктура Община Варна получи 8 имота на ул. Девня, досега управлявани от Националната компания „Железопътна инфраструктура".
Община Червен бряг ще получи държавен имот, предоставен на Районното управление на МВР миналата година, но недостатъчен за функциите му. В замяна общината ще предостави дворно място с построена в него двуетажна сграда с гаражи за местната полиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5498 |30.07.2010 Трактора зад атаката на Яне срещу ДАНС . 36| 6740 |24.07.2010 Станишев: Разпечатайте кой е говорел с Трактора, кой е ял и пил на “Спартак” . 2| 4922 |21.07.2010 Компании до Трактора смукнали акции на Столична община . 3| 4467 |19.07.2010 Черния получи още едно обвинение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads