Реклама / Ads
3| 5230 |18.03.2016 НОВИНИ

ТЕРЕМ: Нямаме договор с кантората на Радан Кънев, а с кума му

.
Радан Кънев
„ТЕРЕМ" ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, заяви на пресконференция в БТА председателят на Съвета на директорите на дружеството Стоил Яков. Той каза, че поводът за пресконференцията е "пороят от лъжи и манипулации", които са се изсипали по негов адрес и по адрес на управляваното от него дружество, съобщи БТВ.

"Това е лъжа номер едно", заяви Яков в отговор на въпрос защо след като ТЕРЕМ има правен отдел, е сключен договор за правна помощ с кантората на Радан Кънев и как ще отговори на твърдения, че е налице конфликт на интереси.

 

"ТЕРЕМ" ЕАД няма сключен договор с кантората на Радан Кънев”, заяви Яков. По думите му дружеството има сключен граждански договор с Васил Танков, „блестящ юрист”, който се съгласил да помогне с работата и се справил добре в рамките на различни дела за имоти. Стоил Яков каза, че ТЕРЕМ е едно от големите търговски дружества и няма правен отдел - имал един юрист, жена, която е в майчинство, а на нейно място била назначена друга жена, която също предстояло да излезе в майчинство.

 

„Не може едно такова огромно предприятие, с огромни възможности, да работи само и единствено с един юрист”, посочи Яков, като подчерта, че имат непрекъснато огромен обем от работа. На въпрос има ли адвокат Васил Танков някаква връзка с кантората на Радан Кънев, Стоил Яков заяви, че няма никаква връзка. Попитан знаел ли е преди да го назначи, че Танков е кум на Радан Кънев, Стоил Яков отговори с въпроса "кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това да бъдат добри юристи". „Не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам кой му е кум и кой му е сват”, добави Яков.

 

Стоил Яков беше попитан и дали има допуск до класифицирана информация и ако няма, може ли да изпълнява длъжността си: „Не само че имам достъп до класифицирана информация, но, за ваше сведение, имам достъп и до класифицирана информация на NATO Secret”. Стоил Яков каза, че си обяснява атаките срещу него само по един единствен начин - като свързани с партийната му принадлежност.

 

За да илюстрира ползите от работата на сегашния екип, шефът на ТЕРЕМ даде примери с резултатите на дружеството, като посочи, че през 2014 г. загубите са били за 5 141 000 лева, а през 2015 очакваните печалби са за 3 175 000 лева. Яков посочи също, че са успели да открият "услужливо забравен" стенд за изпитания на летателни апарати в приватизирания "Авионамс" - Пловдив, на стойност 24 млн. евро. Намерен бил също чисто нов двигател за МиГ-29 за милиони евро пак "услужливо забравен" в приватизирано предприятие. Стоил Яков посочи, че месечното възнаграждение на Васил Танков е около 2000 лева и призова да се сравни това с постигнатите резултати за "ТЕРЕМ". Не бих сменил един човек само заради това, че е кум на някого, бих го сменил само, ако не се справя с работата си, заяви Яков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10021 |17.03.2016 Само във Фрог: Вижте развалените договори на "Булгартабак" с Афганистан и Северен Ирак . 2| 4304 |09.03.2016 Заради пакетите НЗОК няма да може да сключва договори с болници . 2| 5354 |04.03.2016 КЗП забрани на мобилен оператор да спира заплащана услуга заради задължения по друг договор . 24| 6013 |26.02.2016 БЛС тотално бламира Москов за Националния рамков договор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads