Реклама / Ads
10| 4887 |19.05.2010 НОВИНИ

Цигуларката нападна физкултурника

.
Червен вятър задуха към вратите на Министерски съвет, след като всички части на разцепеното ядро на БСП се обедини срещу ГЕРБ.
 

Първа днессе обади юристката с музикални заложби татяна Дончева, която преди по-малко от месец създаде своето движение "Д21". В БСП започнаха да шушукат, че отцепничката е преписала пиар стратегията на ГЕРБ и била решила досущ като Борисов и Цветанов всеки ден да бъде в някоя от националните телевизии. След вчерашното си участие в сутрешния блок на БНТ, днес социалистката беше гост на телевизия ПРО.БГ. Там Дончева заяви, че хора с физкултурно образование и без оперативен стаж, не могат да направят реформа, уточнявайки, че МВР не може да промени правораздаването, защото не го разбира.

Според нея вътрешният министър Цветан Цветанов, който обяви създаването на нови специализирани съдилища, е „физкултурник с висше образование, без нито ден трудов стаж." Татяна Дончева бе категорична, че България няма нужда от специализирани съдилища. „България е 8 милиона страна, има някакъв разумен стандарт: колко да бъдат магистратите с това население и с това административно разделение. Има и норма на натовареност: колко дела да гледа един магистрат, има и изискване за квалификация и т.н. Няма логика да направим ВИП-съд, с ВИП-магистрати, с ВИП-дела и с ВИП-заплати. 100 или 200 дела никога не могат да оправдаят създаването на нов съд с нови съдии и нови заплати", подчерта Дончева.

Старите й другари от БСП се включиха в атаката стремглаво с критики към най-актуалната напоследък тема във всички медии - българските митници и Ваньо Танов. От трибуната на Народното събрание депутатът от КБ заяви: "Всеки ден някой прибира по 3 млн. лв от контрабанда на цигари, всеки ден 4 контейнера се разпределят по мрежата в страната и се разпространяват около 7 млрд. броя цигари годишно."

Миков изрази притеснение, че на фона на всичко това нямало кой да изслуша шефа на митниците във вътрешната комисия. Малко по-късно стана ясно, че депутатите от КБ са стартирали инициатива да се изслуша и министърът на вътрешните работи по въпроса. Върви преразпределение на каналите за контрабанда на цигари, съобщи колегата на Миков депутатът Кирил Добрев. Той припомни, че има наредба, която позволява МВР и митниците за извършват проверки съвместно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5748 |31.01.2010 Заради здравната реформа Станишев и Нанев се нападнаха с думи . 7| 4917 |03.09.2009 Русия нападна България заради свинския грип . 4| 5146 |20.07.2009 Жена нападна трима с ножица, рани съдебно ченге . 0| 5007 |26.06.2009 Кметът на Несебър нападна Слънчев бряг и КФН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads