Реклама / Ads
9| 3463 |21.09.2024 НОВИНИ

Украйна взриви два големи склада с боеприпаси в Русия

.
Взрив
Въоръжените сили на Украйна унищожиха тази нощ два големи склада с боеприпаси на руска територия. Това съобщават украинските и руските Телеграм канали, както и няколко официални лица.
 

Както пише военният аналитик Ян Матвеев, ударен е склад до село Каменний в Тихорецкия район на Краснодарския край. Също така и 23-и арсенал на Главното артилерийско управление на руското МО в Тверска област, недалеч от Торопец, където преди няколко дни ВСУ удари стратетигечски склад с ракети "Искандер".

 

Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев съобщи, че в Тихорецкия район са свалени два дрона, но "техните обломки предизвикаха пожар". Огънят се прехвърлил на "взривоопасни предмети", които започнали да гърмят, пише Кондратиев.

 

"В Краснодарския край е атакуван, по всички личи, склад с боеприпаси - в мрежата се разпространяват видеа с вторични детонации в Тихорецкия район", пише Z-каналът "Два майора".

 

Близкият до руските силоваци канал ВЧК-ОГПУ, позовавайки се на източници, твърди, че в Тверска област дрон е ударил "секретен обект" в село Октябърский край Торопец. Може би става дума за военна част, която охранява ракети, способни да превърнат в прах територия с радиус десетки километри. "Казват, че там на бойно дежурство има ракета "Сатана". През военната част минава жп линия, която не е отбелязана на картата. По нея се придвижват руските и севернокорейските ракети", разказват източници пред канала. Същият канал твърди, че в Тихорецкия район са евакуирани 1200 души. Това бе потвърдено впоследствие и от губернатора Кондратиев.

 

По информация на журналиста Александър Невзоров, основната цел на атаките на арсенала в Тверска област са били иранските ракети Fath-360 и северокорейските ракети KN-23. В склада може да се съхраняват 45 хиляди тона боеприпаси, вкл. балистични ракети, пише Невзоров, позовавайки се на източници. Той също потвърждава, че е нанесен и удар на 23-и арсенал на главното артилерийско управление на МО на Русия, където по време на обстрела са се намирали вероятно 430 военнослужещи.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 44221 |21.09.2024 Чужденци масово си продават имотите в България, съобщава БНБ . 22| 5426 |21.09.2024 Проф. Сланчев: Руснаците не могат нищо повече срещу Украйна, Путин може да бъде свален . 3| 3006 |21.09.2024 Руслан Трад: Ударът с пейджърите е част от дългосрочна операция на Израел срещу "Хизбула". Русия се намесва . 0| 2454 |21.09.2024 Нови удари срещу Харков, десетки ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads