Реклама / Ads
0| 5611 |11.05.2007 НОВИНИ

Валерий Тодоров е новият генерален директор на БНР,СЕМ предпочете спокойствието и гласува за фаворит

.
Съветът за електронни медии не изненада никого и предпочете казионния кандидат Валерий Тодоров, който спечели гласуването с 5 гласа от общо 8. Тодоров е бил кореспондент в Москва и е специалист по руските теми, при представянето на своята концепция той се закани да закрие програма „Христо Ботев”, което предизвика тотална паника сред работещите там.
 

Съветът за електронни медии не изненада никого и предпочете казионния кандидат Валерий Тодоров, който спечели гласуването с 5 гласа от общо 8. В гласуването не участва Мая Вапцарова, която е в болница. Тодоров е бил кореспондент в Москва и е специалист по руските теми, при представянето на своята концепция Тодоров се закани да закрие програма „Христо Ботев”, което предизвика тотална паника сред работещите там. Междувременно от редколегията на програма "Хоризонт" излязоха с остра декларация срещу недопустимата намеса в избора на генерален директор на БНР. Журналистите от програмата заявяват още,че ще продължат да бъдат коректив, но вероятността мнението им да се уважава и чува при новото ръководство, ще бъде все по-малка, тъй като съдейки от избора на Валерий Тодоров за генерален директор послушанието и слагачеството пред силните на деня ще нарастне.

Поля Станчева, която ще сдаде поста на Тодоров на 29 май не пожела да даде ясен отговор на въпроса, дали ще бъде кореспондент на БНР в Брюксел след изтичането на мандата , а се задоволи с обяснението, че ще си даде малка почивка.

В същото време един от кандидатите за генерален директор Калин Манолов подаде жалба до Върховния административен съд,че не е допуснат до събеседване от СЕМ, но жалбата му бе оставена без движение, тъй като не бил внесъл необходимата такса от 10 лева, а само 5.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 150 |16.04.2024 "Позор за света": Зеленски за това, че САЩ обмислят помощ за Израел без Украйна . 1| 273 |16.04.2024 Шолц се надява Берлин и Пекин да подпомогнат постигането на "справедлив мир" в Украйна . 1| 364 |16.04.2024 Експерт: Израел да не отговаря на иранската провокация, защото това само ще ескалира конфликта . 1| 416 |16.04.2024 Пациенти сигнализират: Заради електронните рецепти, някои лекари искат допълнителна такса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads