Реклама / Ads
13| 3684 |07.06.2023 НОВИНИ

“Възраждане” попречи на Явор Божанков да се изкаже от парламента. Петков се вбеси на Костадинов

.
Източник: БГНЕС
Луд скандал се завихри в парламента, след като депутатите от “Възраждане” решиха да изпълнят заканата си и да попречат на Явор Божанков от ПП-ДБ да се изкаже от парламентарната трибуна. Напрежението ескалира още повече, след като лидерът на ПП Кирил Петков нахлу в стаята на партия “Възраждане” и се скара с Костадин Костадинов.
 

Явор Божанков направи опит да се изкаже от трибуната на парламента, след като Делян Пеевски от ДПС бе избран за член на конституционната комисия. Тогава обаче бе наобиколен от представителите на “Възраждане”. 

 

Решението за бойкот от страна на депутатите на Костадин Костадинов не идва изневиделица. След спречкването в пленарна зала на 1 юни, когато отново в центъра на събитията бяха Божанков и народните представители от “Възраждане”, депутатите на Костадинов се заканиха, че няма да допускат за изказвания от трибуната Явор Божанков и Манол Пейков. Тогава Пейков коментира, че нито той, нито Божанков ще се притесняват да излизат на парламентарната трибуна.

 

До днес двамата обаче не са правили опити за изявления. 

 

Скандалът накара председателят на парламента да даде 20-минутна почивка.

Във Facebook Божанков по-късно написа: 

 

“Делян Пеевски беше избран за член на комисията по конституционни въпроси благодарение на Възраждане, които не гласуваха”.

 

След почивката Георги Георгиев, Славчо Крумов, Деян Николов, Емил Янков, Костадин Костадинов и Стоян Таслаков получиха порицания. След като Явор Божанков отново взе думата, "Възраждане" отново излязоха и го наобиколиха. 

 

Желязков заяви, че това, което правят "Възраждане" е неконституционно и че отстранява Костадинов от залата.

 

Сблъсъкът стигна и до стаята на партия “Възраждане”. Кирил Петков, лидер на ПП, нахлу и започна да се кара с Костадинов. 

 

"Напуснете стаята ни, господин Петков, нямате право да сте тук!", развика се Костадинов. 


На свой ред на висок тон Петков от ПП заяви, че "никой няма право да пречи на говоренето на друг народен представител и да потъпква конституцията". 

 

Костадинов го обвини в неадекватно поведение заяви, че не представлява интересите на България.  

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2854 |05.06.2023 Явор Гечев: Ние не трябва да сме мижитурки в Европа . 16| 3732 |02.06.2023 Атанас Атанасов: Някоя от нашите служби е участвала в направянето на записите, за да се попречи на правителство . 11| 3576 |01.06.2023 Ивайло Мирчев: Какво прави Радев, когато “Възраждане” плюят на парламентарната република? . 15| 7038 |30.05.2023 Явор Божанков: Ако някой не иска България да има правителство, това е президентът. Инструментът е прокуратурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads