Реклама / Ads
6| 4762 |12.03.2015 НОВИНИ

М. Захариев за Фрог: Всичко в пленарна зала е предварително решено

.
Съдебната реформа ще бъде бламирана, това важи не само за нея. Системите са капсулирани. Статуквото се плаши от промените, нещо повече – противостои им, това коментира пред Фрог нюз депутатът от 42–то НС Мартин Захариев.
 

Разочарован съм от политиката, толкова съм омерзен, че се чудех защо станах  народен представител. Имах амбиции да направя промени в телеком сектора, в областта на медиите и културата. Всичко, което предложих, беше отхвърлено още на ниво парламентарна група с абсурдния аргумент: „Сега не му е времето”. Кога му е времето?! За никоя реформа никога не му е времето! Предложих текстове за осветляване собствеността на медиите, за осветляване на телекомуникационния сектор, за въвеждане на регистри за публичното държавно финансиране на медии и на финансиране чрез европрограми. Нищо!!! Имам готови написани проектозакони, с текстове и мотиви, но нищо! Статуквото противостои на всякаква реформаторска идея. Статуквото е много по-силно, категоричен е Захариев.

 

Вероятно раздвижването и показването на желание за реформа е прах в очите. Защото това, което става в парламентарна зала и на заседанията на МС, в заседанията на политическите съвети към съответните министри, преди това е „сготвено” на една друга основа и обществото не знае за този процес, подчертава бившият народен представител.      

 

Няма успяла нация в модерния свят, която да не е дефинирала общи цели. Политическите елити в България не са способни на това. И обществената, и политическата енергия отива в политическа ежба, а не в конструктивни действия. Вчера беше похарчено 3 часа парламентарно време в дебат за едно назначение! Излишно е!  С две ръце иначе бих гласувал за Румяна Бъчварова. От всички вицепремиери тя е с най-високи качества. Томислав Дончев също. Работил съм и с двамата, сочи Мартин Захариев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 16618 |12.03.2015 Криминален психолог пред Фрог: Брендо стоеше в затвора на един крак като щъркел . 48| 9846 |12.03.2015 Доц. Колев за Фрог: Мнозинството натри носа на ДПС и БСП с право . 31| 9751 |11.03.2015 И. Илиев пред Фрог: За да няма убийства като на Вероника, трябват законодателни промени . 26| 5492 |11.03.2015 Велчев за Фрог: Трябват да спрем разграбването на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads