Реклама / Ads
0| 4130 |07.04.2022 НОВИНИ

Знаменитите ”приятели на Путин” - Стивън Сегал и Оливър Стоун са против войната в Украйна

.
В продължение на години световните знаменитости, които идват в Русия за представления и концерти, се срещат с Владимир Путин. Някои от тях стават приятели с Путин. Оливър Стоун засне филм за Едуард Сноудън в Русия и получи коментари от президента на Руската федерация, две години по-късно пусна филм от четири епизода. Други дори получиха гражданство на Руската федерация. Така Наталия Орейро, Стивън Сигал и Жерар Депардийо станаха руснаци.
 

С началото на военното нахлуване в Украйна много известни личности се обявиха срещу действията на Руската федерация. Дори онези, които преди това подкрепяха Путин, промениха възгледите си.

 

Мики Рурк


.

В интервю за Fox News Digital Мики Рурк си припомни, че се е срещнал с Путин по време на посещението си в Русия.

 

"Прекарах си страхотно, " каза Рурк . "Хората бяха изключително мили, учтиви, уважителни. Наистина отидох при Путин. Той ни заведе в много известен музей в Санкт Петербург."

 

Актьорът разказа още, че двамата с президента са посетили детската онкологична болница. „Знаеш ли, погледнах го [Путин] и видях – никой не иска да чуе това, но видях човек със симпатия, който беше наистина трогнат от това, през което преминават тези деца.

 

Рурк дори позира с тениска на Путин в ГУМ. Днес той нарича войната в Украйна "кошмар" и призовава президента на Руската федерация за мир.

„Когато се моля през нощта, казвам: „Боже, моля те, нека намери нещо в душата си, за да каже просто „Добре, това е, стига““, казва Рурк.


Оливър Стоун


.

Трикратният носител на "Оскар" режисьорът Оливър Стоун се заинтересува от Русия и Путин след бягството на бившия офицер от американското разузнаване Едуард Сноудън. В опит да разбере шпионския скандал, режисьорът заминава за Русия, където интервюира Владимир Путин.

 

Последваха документалните филми "Интервю с Путин" и "Украйна в огън", където Стоун се изявява като продуцент. Последната работа многократно е обвинявана в пропаганда и липса на обективност. „Очаквах „Украйна в огъня“ да бъде пропаганда и наистина е така“, пише Род Дрехер. „Важно е да знаем как се чувства другата страна за конфликта“.

 

Самият режисьор беше впечатлен от познанството си с Путин и го нарече „истински син на Русия“.

 

В началото на февруари Оливър Стоун не повярва в избухването на войната и заяви , че американските медии "нямат доказателства", че Русия възнамерява да нахлуе в Украйна, като увери, че Русия се интересува само от Донецка област.

След началото на обстрела режисьорът осъди руската агресия. „Въпреки че има много агресивни войни срещу съвестта на Съединените щати, те не оправдават агресията на Путин в Украйна. Русия греши, че започва инвазия, “ каза Стоун .

 

Жерар Депардийо


.

Жерар Депардийо, собственик на петстаен апартамент в Грозни и руски паспорт, често е бил приятелски настроен към Путин. По-специално той разказа как президентът изпратил частен самолет на актьора и лично предложил гражданство.

 

В отвореното си писмо Депардийо пише : „Много обичам вашия президент Владимир Путин и това е взаимно.

 

Преди Путин да започне пълномащабна атака срещу Украйна, Депардийо се появи по френската телевизия с думите: „Оставете Владимир на мира“.

След началото на инвазията актьорът се обяви против войната, без да апелира към името на Путин.

 

"Русия и Украйна винаги са били братски държави, " каза Депардийо в интервю за агенция Франс прес. "Аз съм против тази братоубийствена война. Спрете оръжията си и преговаряйте."

 

Стивън Сигал


.

Стивън Сигал получи руско гражданство през 2016 г. и дори пост в руското външно министерство. Сигал многократно е посещавал Русия, включително посещава анексирания Крим с членове на байкерския клуб Night Wolves.

 

Актьорът многократно е възхвалявал Путин публично, но е смекчил подкрепата си за руския президент от началото на войната.

 

„Гледам на Русия и Украйна като на едно семейство и наистина мисля, че има външни сили, които харчат огромни суми за пропаганда, за да провокират двете страни в разногласия помежду си“, каза той пред Fox News Digital. „Моля се и двете страни да стигнат до положително, мирно решение, в което можем да живеем и да просперираме заедно в мир“, добави Сегал .


Превод Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 18417 |23.09.2021 Бойко Ноев: Борисов е известен като ”човекът на Путин” в България. Затова се прикрива атентата срещу Гебрев . 48| 6972 |04.05.2021 Борисов, питайте ”приятелите в Европа” какво е демокрация. Вие не знаете . 76| 5475 |30.01.2021 Илиян Василев: Във всеки кадър на ”Дворецът на Путин” ние виждаме нашите български аналози . 7| 4079 |26.01.2021 От Кремъл Песков отговори за ”двореца на Путин”, но не разкри собствениците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads