Реклама / Ads
5| 12512 |19.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Фрогоко: Велизар Енчев даде Каракачанов и МО на главния прокурор

.
Велизар Енчев
На 30 септември т.г., в интервю за Нова , министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че в МО са получавани комисионни при сключване на сделки, като визира посредници по сделките, без обаче да назове имена на лица и фирми. Оправданието му бе, че се страхува от съдебен процес срещу него. Така започва писмото на бившия депутат Велизар Енчев до Сотир Цацаров.
 
Ето какво пише по-нататък в писмото Енчев:

"В същия ден министър Каракачанов посети Варна, където заяви следното:

„При предишното закупуване на бойна техника, вземете цените, сравнете ги с изходните цени на фирмите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше желание са завишавани цените – десетки милиони евро. Подобен позор не трябва да се позволява…“

Когато министър говори за позорни практики при сключване на сделки за бойна техника, при това в оглавяваното от него министерство, това е основание за прокурорска проверка.

Министър Каракачанов е длъжен да предостави цялата информация за служебните лица в МО и за частните фирми, завишили цените на купената бойна техника и неправомерно облагодетелствани от комисионни.

В конкретния случай, по признанието на самия министър, са настъпили щети за държавния бюджет, което задължава МО да сезира Военна прокуратура.

Тъй като до момента това не е направено, смятам за свой граждански дълг да сезирам оглавяваната от Вас прокуратура за корупционни практики в Министерството на отбраната.

С оглед на гореизложеното, както и поради необходимостта да се предотвратят противоправни действия в МО при предстоящи сделки за военна техника, моля да възложите извършване на проверка, съгласно данните, оповестени от министър Красимир Каракачанов на 30 септември 2017 г."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4862 |18.03.2024 Ути Бъчваров: Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение . 6| 7095 |17.03.2024 Разбойниците и Бог: Защо любима песен на патриарх Неофит, Шаляпин и Борис Христов плаши управниците? . 6| 6941 |16.03.2024 Проф. Дайнов: ПП-ДБ разбраха, че могат да насочват ГЕРБ и ДПС в правилна посока . 3| 2943 |16.03.2024 "Турски поток" - гордост за Борисов и срам за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads