Реклама / Ads
2| 6602 |04.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Проф. Колев пред Фрог: Искам извинение от фонд „Научни изследвания”

.
Ректорът на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" проф. Петър Колев
Ректорът на Висшето транспортно училище "Тодор Каблешков" проф. Петър Колев е обиден и иска извинение от фонд „Научни изследвания” за инсинуацията, която са публикували на сайта си.
 
В коментара си пред Фрог нюз заявих, че нашият институт има два класирани проекта към фонд „Научни изследвания”, за които не са стигнали средствата за финансиране. Когато се появиха два списъка аз се обадих лично във фонда да попитам за повече информация. Нас ни имаше в първия, но ни нямаше във втория, което ме накара да се заинтересувам, каза проф. Колев.

Разговарях със служител, когото попитах защо са два списъците. Беше ми отговорено, че единият е с проектите, които са класирани и са финансирани до изчерпване на средствата, а в другия са публикувани класираните, за които предстои да се търси финансиране. Служителят ми каза да не се безпокоя, след Нова година ще се потърсят средства и за останалите проекти. Аз използвах думите „обещаха, че ще бъдат финансирани”, което означава, че ще търсят средства, не само на моите, на всички тези, нищо повече, заяви проф. Петър Колев.

Никога не съм казвал, че съм разговарял с тях за финансиране на нашите два проекта – робот за лазаропунктура и другият - за иновативен транспорт.

Инсинуацията, която е написана от фонд „Научни изследвания”, че нямало договорки, ме обижда и искам извинение. Отговорено ми беше, че ще се потърсят средства за финансиране и на останалите проекти. Не персонално за нашите два, а въобще. Никога не съм говорил за споразумения, единствено попитах защо са два списъците. Защото нормално, като се напише, че си класиран, това означава, че си одобрен за финансиране.

В сайта на фонда сега вече е коригирана информацията. Вече над проектите е записано „класирани за финансиране”, а това не беше така. Беше „класирани проекти” и списък „одобрени за финансиране”, каза проф. Петър Колев.

Ето и линкове към материала, публикуван във Фрог нюз, и този в сайта на фонд "Научни изследвания":

https://frognews.bg/news_84526/Rektorat-na-VTU-T-Kableshkov-za-Frog-Metropoliten-shte-zakasa-bez-nas/

https://www.fni.bg/?q=node/260
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 10487 |04.02.2015 Проф. Павлов: Пропаганда! България - враг №2 на Русия . 13| 8069 |03.02.2015 Адв. Ботев пред Фрог: Да се режат парите на магистратите при загуба на дело в Страсбург . 58| 10448 |30.01.2015 Кольо Парамов пред Фрог: Желев беше жестоко обиден от Иван Костов . 0| 5385 |30.01.2015 Г.Начев: Ще има за скъпи операции, ако правилно се разпределят парите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads