Реклама / Ads
19| 11301 |14.12.2010 ПОЛИТИКА

Крият визита на Румен Петков и човек на Б. Борисов в САЩ

.
Румен Петков
Червеният депутат плюе полицейщината у нас пред сенатори, ген. Миланов си записва.
 

Бойко Борисов и Сергей Станишев крият повече от месец мистериозно посещение на Румен Петков в САЩ. До Америка скан¬далният соцдепутат летял в компанията на ген. Румен Миланов, съветник по сигурността на премиера и славния плевенски моторист Богдан Николов. Тримата се срещнали с видни американски конгресмени и сенатори. Пред тях Петков обяснявал напоително каква полицейщина се шири в България и как Цветан Цветанов ползва МВР да репресира неудобни за властта хора. Дал пример с варненския общински бос от БСП Борислав Гуцанов и Октопода Алексей Петров.

Как се е държал в тази ситуация ген. Миланов – не е ясно. Какви теми е коментирал с американските политици мотошампионът Николов – историята също мълчи. При завръщането си от Америка ген. Миланов рапортувал чинно на Борисов какво се е случило по време на воаяжа. Две седмици по-късно посолството на САЩ в София резна визата на Румен Петков и червения депутат вдигна вой до небесата. Завихри се скандал, в който той нарече посланик Джеймс Уорлик какъв ли не, изкара го едва ли не наркоман. На свой ред Уорлик заяви кратко, че визата е спряна заради прокурорско разследване, свързано с Петков. Последваха всякакви версии и коментари, но Бойко Борисов и Сергей Станишев така и не обелиха дума за мистериозното пътуване.

Има поне няколко въпроса, които се нуждаят от отговор. Възможно ли е ген. Миланов да лети нанякъде без разрешението на своя премиер? Какво се е случило в САЩ, та американците да са се ядосали толкова на Петков? Не са ли знаели американските служби тогава, че Петков е разследван? Следена ли е групата на американска територия от местните служби? Какъв е общият интерес на ГЕРБ и БСП, та пращат свои изявени представители зад океана? Румен Петков представлявал ли е АБВ на президента Първанов по време на срещите в САЩ? Защо всички мълчат по въпроса?
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 66| 11126 |06.12.2010 Дж. Уорлик: Петков, нищо лично! Само криминално разследване . 59| 9225 |03.12.2010 Р. Петков гадае: Ген. Танов е бил разследван и изнудван! И той, и близките му! . 55| 10519 |02.12.2010 Ив. Костов: Кой е бил водещият офицер на Румен Петков? . 21| 7331 |26.11.2010 Доган, Станишев и Петков били национални съкровища

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads