Реклама / Ads
3| 5617 |21.02.2019 ПОЛИТИКА

Наглост на деня: Хамид от ДПС препоръчва другите да се оглеждат за мръсни доходи

.
Хамид Хамид Източник: БГНЕС
Огледайте се за народни представители, чиито братя са отделели недостатъчно прозрачни доходи за тях. Това казал Хамид Хамид от ДПС по БТВ във връзка с проблема при гласуване на преференциите. Изпълнихме препоръката и се огледахме. И какво да видим?
 

Майката на депутата от ДПС Делян Пеевски от години отделя доходи за синчето си, които според обществото са непрозрачни. Вярно, че НАП и КПКОНПИ твърдят друго, но хората все пак виждат за какво става дума.

Поогледахме се още и видяхме фирми, свързани с Йордан Цонев, че са попаднали в разследване по дело на Нюйоркския съд по закона РИКО. Видяхме също заловен списък с над 50 000 имена, лични карти и стотици хиляди в скрити кутии за купуване на гласове ъв Варна преди изборите. От МВР тогава пак споменаха името на Цонев, ама после разследването бе заметено под черджето.

Още като се огледахме, видяхме, че самият Хамид Хамид се е предоставил в услуга на Пеевски по абсурдни закони за активите на КТБ и собствеността на медиите. Ако Хамид, който е с диплома по право от Бургаския свободен университет, също се беше огледал, щеше да съзре, че го използват, но в случая едва ли става удма за това, защото е сигурно, че е бил горд да помогне… Поогледай се, Хамид и ще видиш кои медии са под крилото на твоя колега, авер или както там си казвате Пеевски и какви гнусотии бълват всеки ден срещу определени хора, бизнеси, партии. Но ти това го знаеш. Поогледай се и за сделките на твоите колеги, авери или както там се наричате. Поогледай се и как, например почетният председател на ДПС Доган си купи ТЕЦ „Варна“ за жълти стотинки, преди да препоръчваш на другите какво да правят.

Освен това препоръката на Хамид и подсказването да търсим нечий брат, показва, че той знае конкретни случаи, за които намеква. Уж е юрист, а не му е минало през ума, че ако знае за извършено престъпление, каквото безспорно е купуването на гласове или купуване на място в листа за избори, е задължен да уведоми съответните органи и институции. Сега е редно прокуратурта да се самосезира и да го привика да съобщи, които лица и действия има предвид. Ако обвинението не го направи, ще излезе, че закриля нарушаването на законите. Както и че действа избирателно: арестува с шум и трясък кметицата на „Младост“, лекари, свидетели по делото „КТБ“ и пр., но не смее да провери очевидни неща. Не е лошо самият Хамид да отиде в прокуратурата и да разкаже какво знае по въпроса с купуването на гласове и места в парламента. Същото важи и за финансовия министър Владислав Горанов, който преди дни също заяви по една телевизия да се огледаме за такива, на които бащите са им платили преференциалния вот и сега са в Народното събрание. Хамид и Горанов час по-скоро да дадат показания и доказателства за това, което казват, защото иначе ще остане съмнението, че набеждават, говорят пет за четири, лъжат, клеветят и пр. А това е лош пример за обикновените хора, които искат да вярват на такива като тях. Искат, но не става…

Би било добре Хамид да брои до десет преди да се излага с такива тъпотии. Но от друга страна е добре че говори защото лъсва това, което всички знаят. Иначе е Хамид е талантлив човек, скоро ще бие по наглост някои от батковците, които го учат на разни непрозачни неща. Задкулисните трикове и лицемерието в някои среди са си истински университет. 

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 14697 |10.07.2018 Крадливите Обединени „патриоти” задминаха по корупционна наглост дори ДПС . 7| 6900 |10.05.2018 Нечувана наглост - шефката на СЕМ иска да дебне частните електронни сайтове!? . 1| 5198 |03.11.2017 Още закони за КТБ готвят Хамид и компания от ДПС . 71| 34377 |09.06.2015 Акад. Марков: Паметник на US-летци, бомбардирали София, е наглост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads