Реклама / Ads
24| 10312 |16.02.2023 ПОЛИТИКА

Пълен обрат на Радев пред „Катимерини“, осъди остро ”незаконната и агресивна война на Русия”

.
Войната в Украйна
Въпреки всякаква чувствителност относно ролята на Русия в нашата история, която все още може да съществува в части от нашето общество, България категорично осъжда незаконната, агресивна война на Русия срещу Украйна. Ние напълно подкрепяме независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници.Това заяви президентът Румен Радев пред гръцкото издание „Катимерини“.
 

Ние ще продължим да оказваме подкрепата си на Украйна, съобразявайки се с нейните нужди и според нашите възможности. Ще продължим да подкрепяме украинските бежанци на наша територия, посочи той.


Наближаваме една много тъжна една година от тази брутална война. Силно вярвам, че е необходим колективен натиск, за да се сложи край на тази ужасна трагедия и да се спре безмилостното насилие, за да се предотврати ескалирането му възможно най-скоро. Нашата непоколебима подкрепа за Украйна трябва да бъде съчетана с активни дипломатически и политически усилия за спиране на тази война.Ние ще продължим да оказваме подкрепата си на Украйна, съобразявайки се с нейните нужди и според нашите възможности. Ще продължим да подкрепяме украинските бежанци на наша територия. Наближаваме една много тъжна една година от тази брутална война, посочи още държавният глава в Гърция.


България има силни исторически връзки с Русия (както и Украйна). В края на 19 век Русия изиграва важна роля за възстановяването на независимата българска държава и нейните институции. Но трябва да се отбележи, че от първия ден на своята независимост от Османската империя, България винаги се е опитвала да установи своята доминираща позиция сред модерните европейски нации. След края на Студената война и съветското управление в Източна Европа, България категорично направи своя избор да стане член на НАТО и ЕС, върна се в историята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8809 |10.02.2023 Илиян Василев: Крайно време е Румен Радев да бъде третиран като заплаха за националната сигурност . 3| 4562 |08.02.2023 Политологът Калоян Велчев: Служебните кабинети на Радев - с антипартийно и антикоалиционно говорене . 44| 14191 |05.02.2023 Иван Костов: Президентът Радев говори като руски агент! Не правителството му, а ЕС и САЩ овладяха цените на електроенергията . 9| 5033 |01.02.2023 Мартин Димитров: Не може да продължават служебните кабинети на Радев, идва нова политическа ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads