Реклама / Ads
17| 8009 |25.09.2011 ПОЛИТИКА

Пред проф. Кръстьо Петков: Няма да се върна в столетницата

.
Първанов се оплете в собствените си мрежи
 
Непоследователните стъпки на президента будят съмнение кога той казва истината

Един от малкото оптимисти за бъдещето на движението АБВ е икономистът проф. Кръстьо Петков. „АБВ ще се рестартира, но след като минат президентските и местните избори и след като изтече мандатът на Георги Първанов. Държавният глава няма никакво намерение да се връща в БСП на този етап.

В личен разговор той ми призна, че няма да участва в предстоящия конгрес наесен и да се кандидатира за председател на партията, както някои негови опоненти твърдят. Георги Първанов беше разбран криво в Криводол”, категоричен е проф. Петков. Първанов обаче каза точно обратното в Пловдив: „След 23 януари, когато изтече мандатът ми, ще се върна в БСП". Това не е първият път, в който президентът не казва истината докрай или се отмята от думите си. Най-яркият случай за оплитането на държавния глава в собствените му думи бе принадлежността му към Държавна сигурност.

Първоначално отричаше да е бил агент на ДС. След като наяве излязоха папката и картончето от архивите на службите, започна да се оправдава, че е работил за благото на народа. АБВ също беше пазено в тайна и отричано от неговите създатели. Малко са хората, които знаят какво се върти в главата на Първанов и какви ще бъдат следващите му ходове. Мистерията и тайнствените срещи, както и непоследователните стъпки на президента будят съмнение кога той казва истината и кога е готов за 24 часа да промени намеренията си.


Изпържените абевейци мълчат срамежливо
Инициаторите на проекта АБВ, сред които и настоящите кандидати за президент и вицепрезидент на БСП Калфин и Данаилов, занемяха след намеците на Георги Първанов, че иска отново да се завърне в столетницата. Стотината души, отишли да ударят рамо държавния глава в НДК миналата година, се оказаха излъгани от поредния опит на президента да намери изгубения си път към политиката.

Идеите му за надпартийна коалиция и обединение на широки обществени кръгове се оказаха поредният опит да завлече и да подведе хора, чиито имена през двата му мандата се свързваха пряко или косвено с „Дондуков” 2. В капана цопнаха и верни другари от столетницата, които бяха на път да скъсат с „Позитано” и Станишев. „Торнадо” потърси част от основателите на АБВ, но никой не можа да каже какво се случва с президентското движение.

Един от тартори във формация Костадин Паскалев заяви неуверено, че АБВ съществува, но няма да участва на изборите. На въпрос каква е съдбата на движението, той отговори лаконично: „Божа работа!” Финансистът Стоян Александров деликатно се измъкна от ситуацията и припомни, че не е сред инициаторите на АБВ, а е присъствал в НДК, защото е получил покана. „Нямам понятие какво се случва с АБВ”, допълни банкерът. Подобни са отговорите и на други измамени, но предупреждават, че не искат имената им да се забъркват повече с този проект.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 10289 |19.09.2011 Проф. Константинов: Ще има балотаж! Ментетата нямат шанс . 82| 10862 |22.08.2011 Р. Петков: В. Танов участва в контрабандата; Трайков има проблем с мисленето! . 67| 10406 |14.07.2011 Проф.Вучков формулира петте “смъртни гряха” на Първанов . 49| 5385 |18.05.2011 Р. Петков: Не съм уринирал във фонтан; не са ме задържали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads