Реклама / Ads
42| 8915 |22.01.2014 ПОЛИТИКА

Тихомир Безлов пред Фрог: Възможно е да загубим правото си на глас в ЕС

.
За мен най-важното е, че от следващата година, т.е. от следващия програмен период, всичките обещания и препоръки, които са ни дадени, ще има последици, ако не ги изпълним. Вече 7 години препоръките изпълняваме формално. От ЕК по дипломатичен начин ни казваха, че имаме проблеми, но ние не ги отстраняваме. Като не се изпълни нещо, във всички нормални общества има поощрение и наказание, това заяви пред Фрог нюз Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията по отношение на новия доклад на ЕК.
 

 

Вече е ясно, че няма да ни платят, ако не направиш конкурса както трябва, не свършиш съответната работа. Можеш да излъжеш донякъде системата, но донякъде. Всичко това, което беше до 2007 година, че можеш да откраднеш 3:1, вече не важи. Налице е обратната тенденция – ако не свършиш работа, нещо не получаваш, даже връщаш пари, каза още Безлов.

 

Той припомни, че предстои да подпишем новия програмен период, от който зависи дали ще получаваме европейски средства. „Там стъпките са 3. Първа стъпка – губиш част от финансирането, втора стъпка – спират ти цялото финансиране, третата - загубваш правото на глас, т.е. в някакъв смисъл те изключват, от теб вече нищо не зависи – не можеш да предлагаш, да защитаваш интереси”, коментира анализаторът.

 

Той определя последният доклад като остър и детайлен. В него са намерили място и промените в МВР. „Отразени са и редицата уволнения там. Говори се и за механизмите, които бяха разрушени в МВР. Примерно от 28 областни дирекции 23 директори са освободени. Тук става дума за политическо разчистване, а не за демократично. Докладът обхваща три правителства. Във второто правителство не е имало политическо уволняване. Не знам да са сменяни директорите на областни дирекции и на дирекции в МВР. Имаме 2 големи вълни, които са проблем – вътрешна сигурност и приходна администрация”, каза още Безлов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 7397 |20.01.2014 Паси: Партиите ни предлагат политическа дрога . 22| 7196 |10.01.2014 М. Константинов: Предсрочни избори сега - трагичен резултат . 69| 29810 |01.11.2013 Таско Ерменков проговаря за жена си пред Фрог нюз . 274| 10570 |08.10.2013 Адемов: Вероятно предстои теглене на нов заем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads