Реклама / Ads
61| 6369 |16.03.2012 ПОЛИТИКА

Цветанов: Трайков и Константинов допуснаха и гафове

.
Цветан Цветанов
Двамата министри, които напускат правителството, имат лични мотиви за оставките си. Трайков я депозира вчера в късния следобед, а за Константинов се знаеше още преди 13 март, преди заминаването на правителствената делегация за Катар. Това обяви по Би Ти Ви вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.
 

 

Той обаче не скри и някои недостатъци, които са довели до напрежение, които са довели до напрежение в ресорите на двамата министри.

 

Константинов е изключително честен човек и добър професионалист, но допусна да се създаде напрежение в сферата на здравеопазването – хаос в цените на лекарствата, проблеми с функционирането на здравната каса.

 

Големият грях на Трайчо Трайков пък се оказа застоя в изграждането на газопреносната мрежа с Гърция и Турция. Ситуацията била замряла на ниво от преди няколко години. Освен това икономическият министър допуснал ескалиране на напрежението в мини “Марица-Изток”, влошена била средата за функционирането на малкия и среден бизнес. Сред греховете на Трайков Цветанов отбеляза и зле подготвения бизнес форум в Катар, който според него е основно задължение на икономическия министър.

 

Трайков не е бил непослушен, заяви от ефира Цветанов, но отказа да коментира слуховете, че заради руските енергийни интереси и открит конфликт с шефа на “Лукойл” министърът се е разделил с поста си.

 

Вицепремиерът потвърди, че зам.-икономическият министър Делян Добрев и Менда Стоянова, които се спрягат за овакантените постове са много добри професионалисти и с доказани качества. Но все още МС не е правил обсъждания за конкретни назначения. Въпреки това било възможно още в следващата сряда конкретни лица да поемат двете ведомства.

 

Цветанов отхвърли спекулациите, че ГЕРБ обсъжда вариант за предсрочно провеждане на изборите с цел да си запази мнозинството в следващия парламент и да не допусне натрупване на много негативи в края на мандата.

 

Това са несериозни хипотези, ние сме доказали, че сме готови да приемем всякакви предизвикателства, но не и да се скрием, бе категоричен гостът на Би Ти Ви.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5437 |06.01.2012 Цветанов: Предсрочните избори са угодни за опозицията . 53| 19795 |30.12.2011 Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза . 68| 6979 |26.10.2011 Цв. Цветанов: Гражданите уволняват и назначават политиците . 34| 6727 |21.09.2011 Цв. Цветанов: Избори се печелят не в кампанията, а през цялото време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads