Реклама / Ads
167| 14787 |08.06.2012 ПОЛИТИКА

Ю. Вучков: Временна военна власт ще оправи държавата!

.
проф. Ю. Вучков
Или от експертен кабинет на интелектуалци, воден от Б. Борисов. Социализмът не беше идеален, но даваше спокойствие! До 1980 г. социализмът натрупал много блага, но тази сила била ликвидирана в 90% от червените Лукановци и сините Желюжелевци, коментира професорът.
 

Липсата на морал е причината 20 години България да живее зле, коментира по ТВ 7 проф. Юл. Вучков. Той самият живеел добре, имал достатъчна професорска пенсия и получавал добри хонорари, но имал социално мислене и знаел какво е да страдаш, да се измъчваш и гладуваш.

Преди 1989 г. с всичките си минуси, застойни моменти, върхове и спадове България била строяща се страна. Социализмът не бил идеален строй, но се натрупали условия за работа на всички хора, които имали спокойно съществуване. Много обаче се изравняли човешките възможности и сили, стеснявал се размахът на личните инициативи; затова след 1980 г. започнахме да издишаме, да оцеляваме на вересия, с подаяния от съветския съюз. Системата се изчерпила. Но до 1980 г. социализмът натрупал много блага, социални, материали, енергетични. За съжаление, тази сила беше ликвидирана в 90% от червените Лукановци и сините Желюжелевци. След 1989 г. България се превърна в консуматорска държава със скъп внос. Народът бил изгонен от много пространства. Политическата класа трябваше да бъде съдена и вкарана в затвора.

Между 1965 и 1989 г. животът ни бил по-уютен, макар и не бляскав, но имало прираст на населението, за разлика от днес, коментира още професорът.

Българският народ изработи милионите, които впоследствие бяха придобити от една малка част хора. Образованието на народа сега върви надолу; богатите иронизират книжовността; сериозната култура е изместена от кръчмарщината и порнографията, от страховито ожълтели вестници и вулгарни тв програми. При социализма хората общуваха с културата, сега залите са полупразни, обясни Вучков, който ходел на концерти на филхармонията на почти празна зала. Сега всичко почва от нулата, а само идиоти почват да строят от нулата. Имало наченки в борбата с оранизираната престъпност, в строителството на магистрали, но потреблението в България било много ниско.

Можем да излезем от това тежко положение, но не с кърпене, а с тръгване към относително градивен период. Държавата трябва да се поеме от временна военна власт, която да тръгне на безпощадна битка с всички, които я водят до разруха. Или от експертен кабинет на интелектуалци, оглавен от динамично политическо лице като Б. Борисов. Много са слаби министрите му, 80% не стават за нищо, от това той губи, коментира Вучков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 9001 |07.06.2012 Виновните запалка и телефон. Диария . 140| 10055 |06.06.2012 Е. Сугарев: СДС и ДСБ едва ли ще влязат в следващото НС . 79| 15790 |03.06.2012 А кой ще попита Сергей Станишев за връзките му с престъпния свят? . 28| 9047 |31.05.2012 Опит за анализ на един несъстоял се конгрес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads