Реклама / Ads
0| 4116 |17.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 18 октомври

.
Заседават НС и МС; протестират природозащитници, младите учени, учителите; двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки дават пресконференция.
 

От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

От 9.30 ще се проведе протест на природозащитници пред МС.

От 10 часа ще се проведе редовното заседание на Министерски съвет.

На 18-19 октомври 2007 г. президентът Георги Първанов ще вземе участие в неформалната Среща на високо равнище на държавните и правителствени ръководители на Европейския съюз в Лисабон. Държавният глава ще бъде придружаван от министъра на външните работи Ивайло Калфин, постоянния представител на България към ЕС Бойко Коцев, Валентин Радомирски, съветник на министър-председателя по външната политика, секретари и съветници на президента.

Гражданско движение за защита на науката и образованието в България, Инициатива за промяна, 2Х&3Х-движение на младите учени в БАН и университетите, Единен национален стачен комитет на Българските учители организират митинг-шествие от 10.45 часа. Шествието ще тръгне от НДК.

Двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Стависки ще дадат пресконференция от 12.00 часа в обновения пресклуб СОФИЯ ПРЕС на ул. Славянска 29, ет. 7.

Държавната агенция за младежта и спорта организира Третия национален младежки форум “БГ младеж” под наслов “За развитие на младежта”. Той ще се проведе на 18 и 19 октомври в зала № 10 на Националния дворец на културата под патронажа на министър-председателя на Република България Сергей Станишев. Форумът ще бъде открит в 13,30 часа от председателя на ДАМС Весела Лечева. Министър-председателят Сергей Станишев ще открие официално младежкото изложение “За развитие на младежта” във фоайето пред зала № 10 на НДК.

От 11.00 часа в Националния център по опазване на общественото здраве в София ще отвори врати Регионален Y-PEER център София за проучвания и обучение по подхода “Връстници обучават връстници". Инициативата се финансира от UNFPA, Фонда на ООН за население, съобщиха организаторите. Центърът се подкрепя и от Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН в България” на Министерство на здравеопазването, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Българският Червен кръст и ФОРА – Фондация за общностно развитие организират инициатива „Хранителна банка – Информационни дни”. Инициативата ще бъде представена от 10 часа в пресклуба на БТА.

Коалиция "За да остане природа в България" организира дискусия на тема: "Законно ли е строителството на ски писта и лифт над хижа "Бодрост" над Благоевград?"


Сдружение "Феймъс" и Меги Савова - собственик на марките "Мисис България - свят", "Мисис България - Globe", "Мисис" и др. ще дадат пресконференция по повод на невярно разпространената информация за правата и организаторите на конкурсите "Мисис България свят", "Мисис България -Globe", "Мисис". Пресконференцията е от 14 часа в БТА.

От 09:30 часа Национална комисия за борба с трафика на хора съвместно с Министерство на вътрешните работи, организира пресконференция и кръгла маса по повод обявяването на Европейския ден за борба с трафика на хора под надслов „Трафик на хора: време за действие”. Кръглата маса ще се проведе в Хотел „Радисън”, зала „Александър”. На пресконференцията и кръглата маса ще присъстват Румен Петков, министър на вътрешните работи, Ширин Местан, председател на Държавна агенция за закрила на детето, Колин Графи, заместник държавен секретар по Европейските въпроси и публичната администрация на САЩ, Антоанета Василева, секретар на Националната комисия, представители на държавни институции, посолства, международни и неправителствени организации.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и секторен ръководител на програмите ФАР и ИСПА в МРРБ Димчо Михалевски ще подпише договорите за рехабилитация на пътя Лом-Монтана и за супервизия на обекта с избраните изпълнители. Церемонията ще се проведе на 18 октомври 2007 г. от 14.30 часа в Лом на мястото, откъдето ще се даде старт на проекта – разклона на входа за Лом по път Е - 79.

Комисията по позитивния лекарствен списък към Министерски съвет ще проведе открито заседание от 14.00 часа в залата на приземния етаж на Министерството на здравеопазването на площад “Света Неделя” № 5.
Съгласно правилата за работа на комисията, утвърден с приетата от правителството наредба, обсъждането на лекарствените продукти, включени в дневния ред, се провежда в откритата част на заседанието. Докладването от рецензентите на съответните лекарствени продукти и вземането на решението става на закрито заседание.

От 11.00 до 15.00 часа в поделение 28 000 – Граф Игнатиево ще се проведе ден за представителите на медиите на съвместните българо-американски полети „Родопско копие –2007”.

Ръководството на Националната комисия за борба с трафика на хора, в партньорство с регионалните центрове на Международна Организация по Миграция в цялата страна, организират пресконференция, във връзка обявяване на Европейския ден за борба с трафика на хора. Събитието ще се проведе от 11:00 часа в Конгресния център на Пловдивския панаир. На пресконференцията и кръглата маса ще присъства г-н Румен Георгиев, член на Националната комисия за борба с трафика на хората и временно изпълняващ длъжността Директор на Национална следствена служба

От 16.30 часа на Раковината в Морската градина ще се състои концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, който се организира във връзка с връчването на новозакупените от Община Варна инструменти за оркестъра. Събитието е част от инициативата за подмяна на остарелите инструменти на тази единствена по рода си във Варненска област музикална формация, с помощта на която се организират почти всички официални и празнични мероприятия.

Община Земен организира презантационен форум на проекта “Градът и планината”, който вече е на своята финална права. Проектът е финансиран по ФАР. Форумът ще бъде в читалище “Светлина”-гр. Земен от 10 часа.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4131 |16.10.2007 Предстоящо на 17 октомври . 0| 3737 |15.10.2007 Предстоящо на 16 октомври . 0| 3968 |14.10.2007 Предстоящо на 15 октомври . 0| 4044 |11.10.2007 Предстоящо на 12 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads