Реклама / Ads
0| 3940 |24.04.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 25 април

.
Заседава НС; разглеждат стратегия по заетостта на България; правят изложение под надслов „Ден на домашния любимец”; Клисура отбелязва 132 години от Априлската епопея.
 

Народното събрание ще заседава от 9 часа.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще открие конференция на тема „Актуализирана стратегия по заетостта на България 2008-2015 г.” от 9:30 часа, в хотел ”Арена ди Сердика”. В конференцията, организирана от МТСП, ще участват представители на Европейската комисия, главна дирекция „Заетост, социални дейности и равни възможности”, на синдикатите и работодателските организации.

Министерство на държавната администрация и административната реформа отваря офертите на участниците в обществената поръчка за ремонтни работи. В 10.00 часа в сградата на МДААР ще бъде отворена обществена поръчка с предмет “Ремонтни строително монтажни работи на сгради, почивни и лечебно възстановителни бази, комплекси и стопанства, управлявани и стопанисвани от МДААР из цялата страна”.

Изложение под надслов „Ден на домашния любимец” ще се състои от 17.30 ч.в двора на 31 СОУ „Иван Вазов”. Ще бъдат показани различни породи и видове домашни любимци, представени от техните стопани. Гости на празника ще бъдат: директорът на Софийския зоопарк – д-р Иван Иванов, представители на Природо-научния музей и предаването „Заживотните с любов” на Росица Кирилова. Демонстрация ще направят полицейските кучета от СДВР.

25 април е крайният срок за представяне на проекти за финансиране в рамките на Националната кампания “За чиста околна среда” към ПУДООС. За реализиране на всеки от класираните проекти общини и кметства, ще бъдат предоставени средства в размер до 10 000 лева, а на проекти с които кандидатстват НПО, училища, детски градини и читалища – средства в размер до 3 000 лв.

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Янко Ваташки, по-известен като Лудия. Ваташки е обвинен в отвличане и изнудване на йорданския гражданин Мохамен Атти. Заседанието ще започне в 9.30 часа.

Община Долна Митрополия ще проведе “Ден на кмета” в с.Ореховица. по време на срещата с кметове от общината ще бъде обсъден въпроса за “Ролята на кметовете в социално-превантивната дейност сред подрастващите” .

132 години от Априлската епопея ще отбележи Клисура. Тържествата ще започнат с преглед на възрожденската и патриотична песен “Топчето пукна” на 25 и 26 април. На 30 т.м. от 19.30 ч. е тържествения-митинг заря на площад “20 април”. В тържествата са поканени да участват ръководството на Община Карлово, кметове на населени места, представители от Сдружението на кметовете на възрожденските градове.

Кметът на Варна ще приеме посланика на Република Индонезия Н.Пр. г-н Иммануел Роберт Инкириванг в 14.00 часа .

За четвърти път Сдружение “Изкуство и светлина” със съдействието на Община Варна и под патронажа на Елена Валеева – Йорданова организират междуучилищното състезание “Младежки театър на веселите и находчивите” „За купата на кмета” от 19.00 часа в Двореца на културата и спорта.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4214 |23.04.2008 Предстоящо на 24 април . 0| 4607 |22.04.2008 Предстоящо на 23 април . 0| 3881 |21.04.2008 Предстоящо на 22 април . 0| 4079 |20.04.2008 Предстоящо на 21 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads