Реклама / Ads
0| 3925 |25.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 26 септември

.
Заседават НС, МС и ВСС; кандидат-кметове се надпреварват да правят първи копки и да откриват обекти; появява се още един претендент за София.
 
Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще направи официално посещение от 26 до 30 септември в Република Албания и Република Македония. По време на визитата си там министърът ще участва в обсъждането на ускореното развитие на Коридор VІІІ, който отново залегна в приоритетите на ЕК. Министър Мутафчиев ще бъде в Албания на 26 и 27 септември, където го е поканил министърът на благоустройството, транспорта и телекомуникациите Сокол Олдаши.

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

Министър-председателят Сергей Станишев ще проведе среща с министър-председателя на Свободната държава Тюрингия Дитер Алтхаус.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще присъства на заседанието на Съвета на Европейския съюз по земеделие и рибарство, което ще се проведе на 26-27 септември 2007 г. в Брюксел.

В 15.30 ч., в заседателната зала на Министерството на здравеопазването д-р Октавиан Бивол, представител на УНИЦЕФ в България, ще връчи на министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски официално писмо, с което четири международни организации - Мрежата на устойчиво елиминиране на йодния дефицит, Международният комитет за контрол на йоддефицитните заболявания, УНИЦЕФ и Европейското бюро на СЗО, обявяват България за страна, елиминирала йодния дефицит и йоддефицитните заболявания.

Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще участва в конференция по мултилингвизъм, организирана от Представителството на европейската комисия в България. Конференцията, която ще започне от 9.00 часа в Институт „Сервантес”, се провежда по повод Европейския ден на езиците – 26 септември.

На 26 септември, от 10.00 ч, в Министерството на икономиката и енергетиката ще се проведе първото за есенния сезон заседание на Съвета за икономически растеж, в което ще участва и зам.-председателят на БСК Камен Колев.

В 12.30 ч. на официална церемония в Министерството на външните работи заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев ще връчи почетния знак на МВнР „Златна лаврова клонка” на проф. Люк Монтание. Отличието се дава за особено големи заслуги за научното доказване на невинността на българските медици. Същия ден, от 14.30 ч. в МВнР проф. Монтание ще се срещне с тях.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Кметът на София Бойко Борисов ще присъства в 10.30 ч. на първата копка от строежа на нов търговски център в район „Люлин”. Официалната първа копка ще се състои на кръстовището на бул. „Царица Йоана” и бул. „Добринова скала” (след тунела на Люлин).

Кметът на София Бойко Борисов ще открие официално в 11.00 часа обновената сграда на новото ОДЗ 95 /бившата 47 детска ясла/ в район „ Люлин”. Детската градина се намира на ул. „Ген. Владимир Динчев”, 10-ата част на ж.к. „Люлин”.

Със съдействието на Министерство на земеделието и продоволствието ще се проведе семинар на тема: „Ползата от отглеждането и преработката на енергийни култури в България” в х-л „Сити”.

Международната природозащитна организация WWF и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) организират семинар на тема “Бизнесът и околната среда”. Той ще се проведе от 09:30 до 13:00 ч. в зала „Триадица” на Гранд-хотел София.

От 13 часа в зала №1 на НДК ПП ГЕРБ организира Национална предизборна среща. В срещата ще участват кандидати за областни, общински и районни кметове, издигнати и подкрепени от ГЕРБ, председатели на областни, общински и областни структури на ПП ГЕРБ. На форума ще присъства ръководството на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ и лидера на партията Бойко Борисов.

Асоциация "Прозрачност без граници" - българският клон на “Трансперънси интернешънъл” ще огласи резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2007 година. Пресконференцията ще се проведе от 10.00 часа в БТА. Участници в нея ще бъдат Огнян Минчев - председател на УС на "Прозрачност без граници", Димитър Кюмюрджиев - зам.- председател на УС ; Диана Ковачева - изпълнителен директор, и Катя Христова - Вълчева - програмен директор на Асоциацията.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Васил Войнов ще открие на 26 септември 2007 година, от 10:00 часа, в хотел „Хилтън”, зала „Мусала”, семинар за работодатели на малки и средни предприятия на тема “Безопасността и здравето при работа касаят всички – това е добре е за Вас и за бизнеса”.

От 13:00 ч. в националния пресклуб на БТА под надслов „Общината – управление на отговорността към хората” омбудсманът на България Гиньо Ганев ще представи изготвения от институцията документ „Правата на гражданите, местната власт и доброто управление. Препоръки на омбудсмана към общините”.

Българското дружество по акушерство и гинекология дава пресконференция по повод Световният ден на контрацепцията. Събитието ще бъде от 11:00 часа в Национален пресклуб БТА
Партия ЛИДЕР издига кандидатурата на проф. Драгомир Драганов за кмет на София. Проф. Драганов ще бъде официално представен по време на пресконференция утре, от 12.00 часа в хотел “Радисън”.

От 14.30 часа Софийски апелативен съд ще гледа делото срещу Валтер Папазки за убийството Валентин Алексиев – Лисицата.

Доцент Калин Гайдаров, директор на Института по психология на МВР и комисар Милчо Енев, началник на отдел “Охранителна полиция” към ГД “ППООРП” ще представят книгата “Полицията и гражданите: прием, контакт, комуникация” на Центъра за подпомагане на хора, преживели изтезание- АСЕТ”. Събитието ще се проведе от 11.30 часа в Евро-българския културен център /бул.”Александър Стамболийски” № 17/

От 9. 45 часа в Академията на МВР ще бъде проведена демонстрация за откриване и неутрализиране на престъпна група при опит за нелегален трафик на ядрен материал през територията на страната ни.

На пресконференция в пресклуб “България” ще бъде анонсиран старта и ще бъде представена програмата на Националния ден на превенцията – 29 септември. Инициатор на програмата е Министерство на вътрешните работи, тя е част от Националната кампания “Заедно за едно по-сигурно бъдеще”.
Събитието ще се проведе от 12.30 часа.

В 11,00 часа независимият кандидат за кмет на община Пловдив – Венцислав Каймаканов, ще се срещне с гражданите на кв. Столипиново, преди официалния старт на предизборната кампания. Обиколката на кандидата за кмет ще започне от новия пазар в кв. Столипиново, а в 13,30 часа ще се срещне със служителите на ОП „Чистота” – гр. Пловдив в сградата на предприятието.

От 10.30 часа, в сградата на Областна администрация Перник ще се проведе среща между представители на Българската телекомуникационна компания, областния управител на Перник Иван Димитров и кметовете на Общините Брезник и Трън.

“Бритиш Американ Табако България” инициира обучение по идентификация на фалшиви цигари съвместно с “Джей Ти Интернешънъл” С.А. и Агенция “Митници”. Обучението ще се проведе във Варна и е предназначено за митнически служители и служители на полицията, които пряко осъществяват контрол върху контрабандата и търговията с фалшиви цигари.

От 18.00 часа в художествена галерия „Никола Петров” във Видин се открива националната изложба „Пейзаж”. От 18.30 във фоайето на Видинския общински драматичен театър е откриването на изложбата от сценични костюми на оперния ас Стефан Еленков. Концертът по повод 70 години от рождението на почетния гражданин на Видин и 10 години от кончината му започва в 19.00 часа, също в драматичния театър. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4662 |24.09.2007 Предстоящо на 25 септември . 0| 3926 |23.09.2007 Предстоящо на 24 септември . 0| 4191 |20.09.2007 Предстоящо на 21 септември . 0| 4198 |19.09.2007 Предстоящо на 20 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads