Реклама / Ads
0| 4141 |02.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 3 октомври

.
Откриват фестивала “Европалия” в Брюксел; официално присъединяват България и Румъния към Европейската полицейска служба; министър Даниел Вълчев се среща с началниците на Регионалните инспекторати по образование; представят новите сензации от Перперикон.
 

 

На 3 октомври 2007 г. президентът Георги Първанов и Зорка Първанова ще присъстват на откриването на фестивала “Европалия” в Брюксел. Тази година фестивалът е посветен на 50-годишнината от създаването на Европейския съюз и в него ще участват всички държави-членки.Държавният глава ще бъде гост на откриването на централната изложба на Фестивала “Голямото ателие. Пътищата на изкуството в Европа (V-ХVIII век)” и ще присъства на концерт, с който ще бъде поставено началото на фестивала.

В Хага в централата на Европол ще бъде отбелязано официално присъединяването на България и Румъния към Европейската полицейска служба. Българската делегация ще води министърът на вътрешните работи Румен Петков, в нея са включени още директорът на Национална служба “Полиция” главен комисар Валентин Петров и директорът на ГДБОП-НСП комисар Кирил Георгиев. Програмата на церемонията включва приветствия от директора на Европол Макс-Петер Ратцел, на министър Петков и румънския му колега Кристиян Давид.

От 9.00 часа ще се проведе редовното заседание на Народното събрание.

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще се срещне с началниците на Регионалните инспекторати по образование
. Срещата ще се проведе от 14.00 часа, в Конферентния център на МОН/.

В 9.30 в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. "Съборна" 9 ще се състои последното заседание на досегашния Висш съдебен съвет. В 10.30 в Конферентната зала на Съдебната палата ще има съвместно заседание на стария и новия състав на Съвета.

Министърът на финансите ще участва в годишната среща на бизнеса с правителството на тема „Второ десетилетие на растеж: рискове и възможности”. Презентацията на министър Орешарски е на тема „Новите данъци – философия и перспективи”. Форумът ще се проведе в хотел „Шератон”. Конференцията ще бъде открита в 10.00 часа от министър-председателя Сергей Станишев. Предвидено е министърът на външните работи Ивайло Калфин да произнесе заключителното слово на форума в 17.30 часа. Изказвания в рамките на срещата ще направят освен Сергей Станишев и министър Пламен Орешарски – министърът на икономиката Петър Димитров и министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

От 10.30 часа в залата на Министерството на държавната администрация и административната реформа министър Николай Василев ще връчи компютри на ръководителите на службите, осъществяващи граничния контрол – Агенция „Митници”, ГД „Гранична полиция”, Национална ветеринарномедицинска служба, Фонд „Републиканска инфраструктура”, Управление „Пътни такси и разрешителни”, Граничен фитосанитарен контрол.

От 11.00 часа в офиса на Българския зъболекарски съюз ще се състои пресконференция с две основни теми: “Чужденци незаконно лекуват наши деца” и “Защо НЗОК намали парите за дентално лечение на пациентите”. Офисът на БЗС се намира на адрес: София, бул. „Княз Дондуков” №49, ет. 1

От 11.00 ч. в заседателната зала на 11 ет. в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция на тема “Последици за потребители и енергетици след реализирането на заявените мащабни съкращения в електроразпределителни дружества с мажоритарен собственик ЧЕЗ”.

Изложба на тема „Георги Стойков Раковски и българските легии”, посветена на 140-та годишнина от смъртта на Г. С. Раковски, 145-та годишнина от създаването на Първа българска легия и 140-та годишнина от създаването на Втора българска легия, ще бъде открита в централното фоайе на Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” в София. Официалното откриване е в 16.30 ч.

От 9.00 часа в Парк хотел “Москва” ще се открие Осмият международен женски университет на тема “Дискриминация на жените на работното място”. Домакини на събитието са женските организации на двата национално представителни синдиката у нас - КТ “Подкрепа” и КНСБ.

На 2 и 3 октомври Държавната агенция по туризъм е домакин на важни международни събития - 73-та Генерална среща на Европейската Туристическа Комисия (ЕТК), 45-та Среща на борда на директорите на Европейската Туристическа Комисия и 3-та Среща-симпозиум на тема качествено управление в туризма. Във връзка с това на 3 октомври от 12.30 до 13.00 часа ще се състои брифинг за журналисти в хотел Арена ди Сердика на ул. “Будапеща” 2-4 (срещу Гьоте институт), на който ще участват председателят на Борда на директорите на Европейската туристическа комисия Артур Оберашер, председателят на ДАТ Анелия Крушкова, изпълнителния директор на Европейската туристическа комисия Роб Франклин и заместник-председателят на ДАТ Станислав Новаков.

Британски съвет и Британското посолство в София представят: “Наръчник за млади политици” от 11.00 ч. в Център за култура и дебат Червената Къща – ул. „Любен Каравелов” 15. Участие ще вземе Джереми Харгривс

Първият етап на Националната електронна съобщителна мрежа за нуждите на държавното управление ще бъде обявен от 13 часа, в сградата на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения /вход от ул."Стефан Караджа"/ . Ще присъства и премиерът Сергей Станишев.

Археологът проф. Николай Овчаров ще представи пред медиите нови сензации от Перперикон: бронзов меч от Троянската война; глинен идол против чумата отпреди 6000 години; сребърно отличие на византийски благородник от 5-ти век. Представянето ще бъде от 11.00 часа в пресклуб БТА.

Балканският политически клуб ще даде пресконференция по повод Десета международна конференция - Платформа за бирегионално сътрудничество. Пресконференцията ще се проведе в 12.00 часа в пресклуб БТА. Самият форум ще се проведе от 4 до 7 октомври в хотел “Арена ди Сердика”

Пресконференция по повод фотоизложба на Миглена Петкова под наслов "Красивият Париж" ще се проведе в пресклуб БТА от 13.00 часа. Изложбата е по повод предстоящото официално посещение в България на президента на Франция Никола Саркози.

От 11.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще даде официален старт на първата лекарска практика и аптека в рамките на пилотния проект за електронна здравна карта, който се реализира в град Сливница.

Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4224 |01.10.2007 Предстоящо на 2 октомври . 0| 3988 |30.09.2007 Предстоящо на 1 октомври . 0| 4211 |27.09.2007 Предстоящо на 28 септември . 0| 4204 |26.09.2007 Предстоящо на 27 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads