Реклама / Ads
0| 4632 |04.12.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 5 декември

.
Премиерът обядва работно с посланиците на страните-членки на Европейския съюз; БЛСи НЗОК продължават преговорите по Националния рамков договор за 2008 г.; организират разширено заседание на Изпълнителното бюро, ПГ на Коалиция за България с министри от левицата.
 

Министър-председателят Сергей Станишев ще разговаря на работен обяд с посланиците на страните-членки на Европейския съюз. Срещата е по покана на посланика на Португалската република, която е ротационен председател на ЕС, Мариу Жезуш душ Сантуш. Очаква се след обяда премиерът Сергей Станишев да направи изявление за медиите, не по-рано от 14.30 ч. в сграда на Посолството на Португалската република на ул. „Позитано” 7.
В Дома на науката и техниката в столицата министър-председателят Сергей Станишев ще открие Национален форум на Младежкото иновационно и информационно общество АБ.

Управителните съвети на Български лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса ще продължат преговорите по Националния рамков договор за 2008 година. Срещата ще започне в 15 часа в Националния център по опазване на общественото здраве - ет. 10 зала 18.

Конференция за официалното откриване на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 година” организира МОСВ. Конференцията ще се води от министър Джевдет Чакъров. Оперативната програма ”Околна среда” беше официално подписана в Брюксел на 27 ноември от министър Чакъров и еврокомисаря по регионална политика Данута Хюбнер. За периода до 2013 година страната ни ще получи 1,8 млрд.евро за проекти в областта на екологията. Конференцията ще се състои на 5 декември, сряда, в хотел „Шератон”, зала „Средец”, от 11,00 часа.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с официалния представител на САЩ в „Тройката” за статута на Косово Франк Уизнър. Срещата ще се състои в 14.30 ч. в МВнР.

Американската агенция за международно подпомагане ще предостави за нуждите на спасителните екипи на Министерството на държавната политика при бедствия и аварии моторни триони и мобилни радиостанции на обща стойност 64 170 лева. Церемонията ще се проведе от 10:30 ч. в сградата на МДПБА на пл. “Св. Неделя” №6.

От днес до 8 декември по покана на министъра на културата на Република България проф. Стефан Данаилов на посещение в Република България ще бъде Хасмик Погосян - министър на културата на Република Армения. По време на своята визита тя ще бъде придружавана от Павел Сафарян – зам.-министър на финансите и икономиката на Република Армения.

Заместник-министър Евгения Колданова ще вземе участие в среща на министерско равнище в Шарм ел-Шейх. Срещата e организирана от Египет в подготовка на Срещата на високо равнище ЕС-Африка, която ще се проведе на 8-9 декември 2007 г. в Лисабон.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова е в Брюксел начело на делегация за участие в 2837-ото заседание на Съвета на министрите от ЕС по заетост и социална политика.

От 17.30 часа в Централата на БСП ще се проведе разширено заседание на Изпълнителното бюро, ПГ на Коалиция за България и министри от левицата.

Изборите – практика и законодателни решения е тема на конференция, която ще се състои днес в зала “Сердика” на хотел “Шератон”. Началният час на конференцията е 13,30 часа.

Дискусия на тема "Реформи в здравеопазването - необходими възможни решения" ще се проведе днес. Синдикатите са организатори на събитието заедно с Федерация на синдикатите в здравеопазването към КНСБ и Фондация “Фридрих Еберт”. Дискусията ще се състои от 10.00 до 13.00 ч. в Заседална зала на втори етаж в сградата на КНСБ.

Председателят на ДСБ Иван Костов ще участва в дискусия “Изборите – практика и законодателни решения”, организирана от фондация “Конрад Аденауер” и фондация “Демокрация”. Дискусията ще се състои в зала “Сердика” на хотел „Шератон”. Откриването е в 13.30 часа. Участние ще вземат Иларион Иларионов – председател на УС на фондация „Демокрация”, Светла Димитрова - председател на ЦИКМИ и ЦИКЕП, Константин Пенчев - председател на ВАС, Димитър Димитров – социолог, СУ „Св. Климент Охридски”. Модератор е Михаил Константинов - зам.-председател на ЦИК.

В 11.30 ч., в зала 610 в Централно управление на Националната агенция за приходите ще се проведе пресконференция. Темата ще бъде новата възможност за ползване на данъчното облекчение за деца през работодател.

Изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков ще открие третата национална конференция на енергийните общности на тема “Финансиране на енергийни проекти на общините и МСП инструменти за устойчиви енергийни общности”. Форумът ще се проведе на 5 и 6 декември в парк-хотел “Москва”.

Българският червен кръст за 22-ри пореден път ще отбележи Международния ден на доброволеца. от 13.00 до 15.00 часа доброволци на столичната организация на БЧК ще раздават информационни брошури за доброволчеството на клиентите на седемте хипермаркета “Billa”. Посетителите на магазините от веригата ще бъдат поканени да станат доброволци на организацията, като попълнят специално приложен към брошурите регистрационен талон.

Студенти ІІІ курс в Университета за национално и световно стопанство, изучаващи специалността „Публична администрация”, ще посетят в 12 ч. Столична община. В зала № 5 на общината ще бъде организирана лекция разговор за работата на администрацията. По време на срещата ще бъде дискутирана и темата „Протокол в публичната администрация”. На срещата, която ще се състои в навечерието на студентския празник 8 декември, ще присъства и кметът на Столична община Бойко Борисов.

В 10.00 часа в Аулата на Алма матер ще започне тържествено събрание по случай 110 години от завършването на първия випуск на специалност “Философия”.

От 18 часа Студентският съвет на УНСС организира в аула “Максима” концерт по случай студентския празник 8 декември. В програмата: хитове от българската и световната музика и модно ревю на участничките в трите конкурса "Мис УНСС" с тоалети на известната дизайнерка Елена Карабойчева. Водещ ще бъде Георги Градев.

Благотворителен концерт за подпомагане на децата на военнослужещите, загинали при изпълнение на служебния си дълг ще се състои в зала „Концертна” на Централния военен клуб в София. Домакини на вечерта са министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков.

В 11.00 часа на площад “Славейков” пред Столична библиотека, ще бъде украсена уникална Коледна елха с мишки за компютър. Инициатор на събитието е Интернет доставчикът БОЛ.БГ. На събитието се очаква да присъства Пламен Вачков, председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, който да постави една от уникалните коледни играчки – изрисувана мишка за компютър.

По покана на Стефан Личев – председател на Земеделски народен съюз от 12,00 ч. в централата на ЗНС на пл. “Славейков” № 4а ще се проведе среща между националните ръководства на Земеделски народен съюз и Съюза на демократичните сили. На срещата ще се дискутират политическата обстановка в страната след местните избори и взаимодействието между двете политически формации – членки на Европейската народна партия /ЕНП/.

Асоциация БГ ФИШ - Валери Баронов, НАРИБА - Недялко Колаксъзов и Националното ловно-рибарско сдружение "Съюза на ловците и риболовците в България" - доц. д-р Христо Михайлов организират пресконференция на тема: "Държавната администрация с действие и бездействие препятства развитието на рибарския сектор и усвояването на средствата по Оперативна програма "Рибарство". Пресконференцията ще се проведе от 13:00 часа в сградата на "Съюза на ловците и риболовците в България", бул. Витоша 31-33, ет. 5.

От 10.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Пловдив, ет. 3 ще се проведе регионална конференция на тема „Правата на гражданите, доброто управление и местната власт”. Проявата се организира от Омбудсманът на Републиката, в рамките на Комуникационната стратегия за членството на България в Европейския съюз.

Ще започнат коледните прояви в община Каварна. От 18 часа на централния площад традиционно ще бъдат запалени светлините на градската елха.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4199 |03.12.2007 Предстоящо на 4 декември . 0| 4344 |02.12.2007 Предстоящо на 3 декември . 0| 4256 |29.11.2007 Предстоящо на 30 ноември . 0| 4204 |28.11.2007 Предстоящо на 29 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads