Реклама / Ads
1| 3587 |18.10.2016 Президентски избори 2016

Корнелия Нинова: Вместо трета анкетна комисия за АЕЦ „Белене”, комисия за картела при горивата

.
Корнелия Нинова
”Вместо трета анкетна комисия за АЕЦ „Белене” предлагаме да се свика такава за картела при горивата”. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за създаване на анкетна комисия за АЕЦ „Белене”.
 
Тя подчерта, че управляващите за трети път искат да се прави анкетна комисия за едно и също. Нинова припомни, че в предишното НС имаше комисия по този въпрос, в това също, председателствана от човек от управляващото мнозинство. Не на последно място председателят на БСП допълни и че Държавната финансова инспекция се е произнасяла също по този въпрос, а прокуратурата и съдът също са се занимавали с него. „Цели се политическо говорене, преливане от пусто в празно”, категорична бе тя.

Нинова зави, че ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ има проект за решение, което ще предложи на всички, за да се види кои парламентарни групи ще го подкрепят. „Кауза на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ е борбата с картели и монополи и защита на малките и средни производители и предприятия”, заяви Нинова и припомни, че левицата го е доказвала многократно със закони като този за търговските вериги. „КЗК се произнесе, че може би има данни за картел при горивата. Това е тема, която в момента интересува българската икономика, всеки български гражданин и потребител, защото цените на горивата влияят изцяло върху икономиката и живота на хората. Предлагаме проект за решенията за създаване на анкетна комисия за проучване на ситуацията с картела на горивата”, каза още тя. По думите й само така ще видим кой от управляващите ще покрие думите с дела и дали са за това да се борим с контрабандата, сивата икономика, монополите и картелите. „Парламентът трябва да отговори на очакванията на хората и да се занимава с актуални проблеми, които пряко засягат българският народ”, заключи Корнелия Нинова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3703 |16.10.2016 Нинова: Когато един диктатор се уплаши, закрива НС. Искаме ли да закрие и президентството? . 1| 3209 |15.10.2016 Корнелия Нинова: Търговските вериги да купуват от производителите, които са в региона на обектите им . 0| 3468 |15.10.2016 Нинова: Ген. Радев и Илияна Йотова ще се противопоставят на предателството, на което сме подложени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads