Реклама / Ads
0| 15922 |25.08.2022 ГЛАСЪТ

Министри на Борисов използваха мъртвите полицаи за политическа пропаганда. А медиите?

.
Мястото на драмата...
Трагедия в Бургас: Двама полицаи загинаха при опит да спрат автобус с мигранти. Шофьорът на рейса предприема умишлено опасна маневра и връхлита върху колата на униформените. Репортажи от мястото на местопрестъплението. Дотук нещата са такива, каквито се правят при подобни екстремни ситуации. И в този драматичен момент започва нещо необяснимо.
 

По национални телевизии се дава думата на бившите вътрешни министри Младен Маринов и Христо Терзиев. И в ефир гръмват предизборни политически речи. Нескопосани, нелогични за момента, примитивни и гадни. И двамата са свързани с побоищата на полицаи над протестиращи през лятото на 2020 г. Маринов дори бе принуден да напусне поста. Той така и не успя да разсее съмненията, че е свързан с организираната престъпност чрез висаджията Мето Илиенски, с когото се твърди, че е бил близък. И точно те се оказаха „най-подходящите“ да упражняват недостига си на интелигентност върху паметта на загиналите полицаи. Отвратително. Загиналите момчета не заслужават такава гавра.



За да е пълна грозната картина, към „коментарите“ на тези двамата бе прибавен и този на Михаил Миков, също бивш министър и бивш лидер на БСП, който така и не може да преживее, че е изпаднал от политическата каруца…

 

Цинизъм е думата.

 

Но не толкова са виновни партийните мекерета – такава е тяхната функция, - но медиите, те какви ги вършат! Нареди ли им някой да включат точно тези лица, бидейки ясно, че ще избълват порой от политически внушения, манипулации и нападки? Очевидно е, че това е чуждо решение, защото водещите се чувстваха неудобно, принудени да изслушват токсичното облъчване на зрителите?

 

Експертът проф. Владимир Чуков ясно заяви, че умишлено и целенасочено към България се насочват мигрантски групи, дори потоци. Натискът е по-голям дори от миналогодишния към Гърция. Но за това политическият слугинаж дори не спомена и дума. Включително говорителката на главния прокурор Иван Гешев – Сийка Милева. С което сме свикнали.



Колко отвратително. И колко познато.

 

Нещо различно и конкретно каза единствен служебният министър Демерджиев: Ще стоварим целият ресурс на държавата върху каналджийството и участието на някои служители на МВР в трафика на мигранти.

 

Ангел Димитров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 186610 |14.08.2022 Борисов е тежко болен, но отказва да се лекува. Вече е в Залата на славата . 0| 64686 |03.08.2022 БНТ на Кошлуков пусна снимка на Кирил и Лена. А на Борисов с кюлчетата кога? . 0| 14766 |06.07.2022 Плащал ли е на Борисов и компания човека на Путин или са говорили за Чайковски . 0| 31985 |01.06.2022 Когато яде кюфтета от Борисов мълчеше, а сега реве и плаши с протести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads