Реклама / Ads
0| 2644 |19.06.2023 НОВИНИ

Бюджет 2023 г. влиза в парламента в началото на юли месец?

.
Проектобюджетът за 2023 г. може да влезе в пленарна зала до началото на юли месец, заяви пред Българското национално радио депутатът от “Продължаваме Промяната” - “Демократична България” Мартин Димитров, който е член на бюджетната комисия. Той изрази надежда, че план-сметката за тази година може да бъде гласувана и приета до края на идния месец.
 

“Трябва много внимателно да се прецени с кои доходи, които зависят от държавния бюджет и не са индексирани, какво може да се направи и ако нещо не може да се случи тази година, то да стане през следващата", допълни Димитров. 

 

Миналата седмица депутатите окончателно приеха на второ четене повторно удължаване на бюджета за 2022 г. да важи до края на месец юли. Удължаването на бюджета осигурява възможност за извършването на разходи и предоставянето на трансфери на първостепенните разпоредители с бюджет, при условията на неприети бюджетни закони за 2023 г. и при отчитане на влезли в сила актове на Народното събрание, на Министерския съвет и други нормативни административни актове, които предвиждат допълнителни или намалени бюджетни средства.

 

Мартин Димитров посочи, че на среща на бюджетната комисия с Министерството на финансите утре ще бъдат зададени много въпроси, включително и този за събираемостта в приходните агенции.

 

"Има как НАП и Агенция "Митници" да започнат да работят много добре. Хората трябва да бъдат спокойни, че от 1 юли ще бъде получено увеличението на пенсиите. Няма да има увеличение на данъците с новия бюджет, защото искаме икономиката да расте", допълни Димитров.

 

Той увери, че всички разходи, които ще бъдат направени за покриване на щетите от наводненията, ще бъдат направени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2678 |19.06.2023 Стойчо Стойчев: Радев може да започне да навлиза във властта през персонални кандидатури на местните избори . 16| 4992 |18.06.2023 Атанас Атанасов: По време на парламентарен контрол преди време Борисов нарече депутатите безделници, сега той такъв ли е? . 5| 3129 |17.06.2023 Капка Тодорова: ПП и ДБ нямат мнозинство в парламента, обаче ги държите отговорни за всичко . 5| 3426 |17.06.2023 Владислав Панев: Фейсбук стана горната камара на парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads