Реклама / Ads
5| 2595 |12.05.2023 НОВИНИ

Експертът Алекси Кесяков: Две трети от загиналите в катастрофи са невинни

.
Eкспертът по пътна безопасност Алекси Кесяков Източник: БГНЕС
”Трябва да се променят начинът на живот и отношението на цялото общество към безопасността на пътя. Изведнъж се оказва, че сме прекарали 7-8 години на пътя. За този живот е необходима специална подготовка. Безопасността на движението, ако тръгнем по живота на човек, започва още от раждането и продължава до дълбока старост”, заяви експертът по пътна безопасност Алекси Кесяков в студиото на ”България сутрин”.
 

По думите му в новия закон има няколко нови правила за пешеходците, промени има по отношение на скоростта и стопаните на пътя.

 

"Произшествието на бул. "Сливница" е отгледано. Ако тръгнем по живота на детето, ще видим какво е било семейството, какво е било в детската градина и училището, а най-накрая и курсовете за подготовка. Безопасността не започва от тях, а от семейството", категоричен бе Кесяков. 

 

Бившият шеф на Пътна полиция е на мнение, че "контролът събира и ограничава нарушенията". 

 

"През миналата година сме регистрирали най-ниското число в броя на загиналите от 60 години насам. Нещата продължават да се движат в тази рамка. Нещата могат да се изменят много трудно само с контрол, защото на пътя излизат неподготвени хора, има пропуски в пътната инфраструктура и нивото на безопасност на автомобилния парк", изтъкна експертът. 

 

Кесяков отбеляза, че в закона е предвидена и възможност за управление на автомобил с придружител - младият шофьор да завърши курсовете преди 18-годишна възраст и докато стане пълнолетен, да управлява с възрастен до себе си. 

 

"МВР ще получи 253 камери - 150 стационарни, а останалите - мобилни. Това няма да е последният транш. Нарушенията веднага заминават в центъра за обработка", съобщи още съветникът на вътрешния министър.

 

Кесяков представи и стряскаща статистика, според която 2/3 от загиналите в катастрофи са невинни. 


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3060 |03.05.2023 Експертът Галин Ганчев: Разследващите са избързали с първоначалните информации за взрива . 8| 2763 |26.04.2023 Експертът Евгений Кънев: Бюджетът и държавата се управляват както при комунизма . 18| 2941 |13.04.2023 Експертът Евгений Кънев: ПП да намери формулата за спасяване на парламентарната демокрация . 7| 5773 |13.04.2023 PR експертът Пепи Димитрова: Има тайни преговори на партиите, говорилнята е за отвличане на вниманието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads