Реклама / Ads
5| 13697 |06.11.2019 АКТУАЛНО

Разследване показа ”неоткрити” от Иван Гешев факти за ДП по ”Делото КТБ” /видео/

.
Източник: Кадър от видеото
Документалното разследване на Антикорупционен фонд, наречено ”Делото КТБ: Липсващите имена” показва множество документи, в които които фигурират ”групата на семейството”, ”ДП”, ”Булгартабак” и други подобни. Те се свързват с депутата от ДПС Делян Пеевнки, но прокуратурата твърди, че нищо такова не е видяла.
 

Само преди три седмици Фрог ви раказа как  "ДП" се появи в документ представен от прокуратурата в съдебната зала по делото КТБ, но основният свидетел Бисер Лазов обяви, че няма представа какво означават инициалите. В документа бяха и инициалите на Ирена Кръстева.

 

В оповестеното днес разследването се пита: Какво още "не е забелязал" наблюдаващия прокурор Иван Гешев в хилядите страници събрана документация по делото?  Ще разберем ли някога цялата истина за фалита на КТБ и всички замесени в него?

 

От видеото става ясно, че обвиненият в шпионаж Николай Малинов е единственият, споменал името на Пеевски по делото КТБ. Той разказва за среща с депутата и банкера Цветан Василев.

 

Името на Делян Пеевски многократно се споменава в различни документи, иззети от КТБ, както и в комуникация между директорите на банката. Това обаче не прави впечатление на прокураутурата и депутатът не е разпитван нито веднъж. Иван Гешев обяви, че прокуратурата не е намерила нещо, което да свързва Пеевски със схемата за източване на КТБ. Малко преди Гешев да бъде избран за следващ главен прокурор пред Висшия съдебен съвет, той заяви, че поо делото са налице доказателства, че всички фирми, които могат да бъдат свързани с Делян Пеевски, са погасили кредити си целево, така че няма данни, които да ангажират наказателната отговорност на посочения депутат.

 

Според документите, намиращи се в папките на делото групата фирми около Пеевски е описвана като "групата ДП". Малко преди затварянето на банката през 2014 г. директорите на банката си разменят комуникация за „местната подсъдност“ на фирмите около Пеевски, което подсказва, че се готвят да завеждат дела, за да се опитат да си върнат отпуснатите вече кредити.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 9467 |18.06.2019 КПКОНПИ подхваща Гешев след разследване на Фрог и сигнал на БОЕЦ. Да видим... . 7| 8282 |11.06.2019 АЕЖ пита за изявата на прокуратурата в Пловдив, иска разследване и наказание за ПИК . 11| 38451 |09.12.2018 Безмилостна цензура! Спряха предаване с разследване на Валя Ахчиева за „Юнион Ивкони“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads