Реклама / Ads
39| 14592 |19.12.2023 ГЛАСЪТ

Плюнка: Думата, която лепна като марка на Костя-Шмаровоз и бандата му

.
Аверите на Костя в поредно плюнчене... Източник: БНТ
Костадин Костадинов е готов на всичко, за да завърши годината с шум и трясък, за да не се озове партията му във фермата за политически трупове, накъдето се е запътила с 300. Негови съпартийци се нахвърлиха дори на Делян Пеевски. Какъв подвиг! Получи се нещо като батална сцена, по-скоро боричкане и бутане. След сцените терористите от българския Хамас бяха наречени от шефа на парламентарната група на ДПС плюнки. И допълни, че блъскали служебни лица и жени.
 

Плюнката е нещо лигаво, пълно с епителни клетки, което човек изплюва, за да се отърве от него.

 

С тази реплика Пеевски може да влезе в парламентарната класика, защото Костадинов и глутницата му наистина са нещо, което българското общество е здравословно да изплюе.

Да не забравяме, че раковите заболявания възникват от такива епителни клетки. Карциноми се наричат. Видяхме ги за пореден път вчера.

 

Един такъв „карцином“, от една маломерна партия, ломотеше вчера по една телевизия, въртеше очички и използваше думи като „морал“, „достойнство“ и „чест“. Същият, преди да влезе в политиката, изглеждаше порядъчен, но след това всичко си дойде на мястото. Включително лошата миризма.

 

Според речника на улицата плюнка означава надут човек без покритие, но с претенции, човек с високомерно поведение, нагло пишлеме. В сравнение със слюнката плюнката е нещо мазно и неприятно.

Улицата, както много често се случва, е права. Което ме подсеща за Борисовия коментар по повод бъркотията в парламента, че винаги така се получавало, когато някой тръгва срещу законно избраната власт. Очевидно намек за протестите през 2020 срещу неговото трето правителство. Но Борисов бърка жестоко. Ако тогава обществената воля го бе съборила от властта, а реформите в магистратурата се бяха случили бързо и точно, той сега щеше да е при бай Ставри, България щеше да е в Шенген и еврозоната, корупцията щеше да се е свила поне с 40%, което означава два пъти по-високи заплати и пенсии.

 

Плюнка не приляга единствено на Костя и бандата му…

 

***

 

Все пак този текст е посветен главно на копейкиновци.

 

Във „Възраждане“ не е достатъчно да си по-креслив и агресивен от другите. Трябва да си по-креслив и агресивен от самия себе си.

 

***

Шумът от хората на Копейкин е фалшив като усмивките на проститутка.

 

***

Ако в Бэлгария има някаква мерна единица за простащина, това несъмнено е скалата на простащината в политиката.

 

***

Костадинов твърди  постоянно: Ние сме най-добрата партия, която мисли за националните интереси. Ако перефразираме легендарния британски водещ Джеръми Кларксън, това е все едно някой да крещи, че е болен от сифилис, най-добрата болест, която се предава по полов път.

 

***

Ако искаш да бъдеш забелязан в българския парламент трябва да се държиш по-лошо от всички останали. Това изисква опредлени усилия и недостиг на редица качества. Купата отива в сбирщината „Възраждане“ с капитан Костя Шмаравоз.

 

На Дерибасовской открылася пивная.
Там собиралась вся компания блатная.
Там были девушки Маруся, Вера, Рая,
И с ними Костя, Костя-Шмаровоз.
 
В повечето варианти на песента става дума за Васка-Шмаровоз. Изследователи на „блатната“ култура твърдят, че оригиналът е Стьопка-Шмаровоз. Името обаче се сменя често от различните изпълнители. Тогава, защо не и Костя?
Шмаровоз на одеско-еврейски „блатен“ жаргон означава сводник, човек, който прави бизнес с проститутки. А „блатен“ е терминът за уличния, езика на престъпния свят. „Шмаровоз“ и „блатен“ често се използват като метафора за поведението на политици.


***

Някакви проруски шамани тръбят, че трябва да вървим към бъдещето с памет за историята. Тогава нека да вземем със себе си онези 28-годишни момчета (само Левски и Раковски на по-голяма възраст…), които си заложиха главите на 28 години за да сме свободни и равни с Европа, а не да влачим чугунения съветски паметник като робска верига…

 

***

Цялата идеология и философия на „Възраждане“ се събира в три думи: Да вбесим всички!


***

Според моите скромни разбирания за живота, за да се съхрани човек в рамките на някакви ценности, трябва да избягва общуването с политици. Колкото по-малко имам нещо общо с тях, толкова по добре се чувствам.

 

***

И нещо много, много тъжно: в редиците на Костя виждаме жени, които охотно се включват в нелепите сцени, провокирани от него. Това ги претоварва психически, а психически претоварената жена е лишена от любов, казва Чарлз Буковски.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 32697 |16.12.2023 Манол Глишев: Дава ли си сметка проф. Дарина Григорова какво представлява "денацификацията" по путински? . 26| 12433 |16.12.2023 Сенсационная новость из Кремля: Путин възражда Коминтерна, български петоколонници в ръководството? . 40| 13926 |15.12.2023 "КостЯтуция": Българският Хамас на копейкиновци ли управлява държавата или има и закони?! Що за нация сме? . 30| 17727 |13.12.2023 А защо не и паметник на Вермахта, като част от историята ни? В Русия едва не продали мумията на Ленин. Захарова - на нарколог 

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads