Реклама / Ads

 

25| 34527 |14.08.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Обществото вече знае кой кой е?

.
Атакуват Кирил Петков и Асен Василев защото се страхуват от комбинацията им с ДБ и ИБГНИ, което би изстреляло тази коалиция на протеста на "върха" на политическото представителство като маргинализира ИТН тотално. Пътьом и ГЕРБ. В ИТН имам приятели свестни хора, но има и момчета за поръчки. Щом извадиха компроматите, значи работят с Отдела за мръсни номера на ДПС, Пеевски и олигарсите.

Казах го, нека повторая - всички представители на протеста трябва час по-скоро да направят нещо като координацинен съвет, платформа за съгласуване на позиции, по актуалните теми на деня.


Познавам прекрасно юнаците, които съветват ИТН и ги използват. Докато могат да атакуват индивидуално Христо Иванов, след това Мая, след това Кирил - без атакуваните да консолидират и координират отговора си, ТЕ ще имат предимство.


Като начало и за да бъде предметно - темата на координацията е следващо правителство на базата на служебното но без слабите министри, кой ще ги замести /не е нужно да са чисто партийни лидери/. Знам че работата изглежда обречена, но ще постигне няколко много важни цели:


1. Ще принуди ИТН да регистрира непопулярна позиция точно преди изборите, ако кабинетът е качествен. Хората ще видят че имаме качествени управленци, много по-добри от пишман кабинета на ИТН, но задкулисните договорки не им позволяват. Това ще се отрази на изборите със сигурност.


2. Ще отправи послание и към БСП, че те имат вариант за участие, който запази шансовете на партията да се разграничи от ГЕРБ и ДПС.


3. Покрай кабинета на коалицията на протеста ще се получат синергии - представянето и обсъждането на програмата ще канализира общестения дебат по същностни теми, там където партиите на промяната са силни и извън интригите и компроматите, които водят да усещането за бездействие и обреченост - "хаосът" на който Борисов разчита за да се върне на власт.


4. Ще се изгради фронт на взаимно доверие и подкрепа, с който много по успешно ще се защитават атакуваните с компромати хора на промяна и трасира практичен и радикален път за изход от ситуацията при следващи избори, като се прекъсне планът за перманентни избори. В същност компроматната война е главният инструмент за опитомяването на протестната енергия във формати на нищоправене и словоблудство.
Не се бавете - има ясни фронтове и това е добре.


Обществото вече знае кой кой е?


Лидерите на ИТН са това което на английски се нарича 'loose cannon" - непредсказуеми и излязли извън контрол честолюбиви хора, които причиняват, често непреднамерени, щети, включително и на себе си. Единственото което протестните партии могат да направят е да ги третират като хора с неврастения - да не се обръща внимание на ексцесиите в поведение, на грубите нападки, но да са готови да стимулират рационално поведение като подадат ръка и да помогнат. Не забравяйте най-важното - има вътрешно напрежение в ИТН и хората не трябва да се слагат под един общ знаменател.

 

Илиян Василев, FacebookРеклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3| 2475 |13.08.2021 Асен Василев: Без актуализация за пенсионерите няма да има допълнителни 50 лева през ноември . 12| 4199 |13.08.2021 Илиян Василев: ИТН имат да губят най-много от избори сега . 5| 2593 |12.08.2021 Асен Василев: Държавата има пари, но без решение на парламента няма как да бъдат насочени към хората . 24| 8635 |11.08.2021 Слави Василев: Наблюдаваме абсолютен провал на „Има такъв народ“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ