Реклама / Ads
5| 12230 |20.09.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Даниел Божилов за Фрог: Пеевски се уплаши от закона „Магнитски”

.
Делян Пеевски
В абсолютно противоречие с развиваната към момента теза от медийната империя на Пеевски, че това с „Делото Магнитски“ са пълни глупости и последици от това е невъзможно да има, узнахме че Пеевски е решил да инвестира все пак в защита от тези глупости. Това коментира пред Фрог нюз юристът Даниел Божилов от НПО „Ние, гражданите”.
 

Изборът на наетата кантора също едва ли е случайно, тъй като Законът Магнитски беше приет и приложен първо във връзка с Държавните райдърски атаки срещу фонда „Hermitage Capital“.

 

Въпреки кампанията по омаловажаване на фактите за аналогия между умишлено ограбване на „Hermitage Capital“ и умишления фалит и ограбване на КТБ са много. С тази реакция на Пеевски се опровергава и тезата на медийната му група, че реално дори и при лошо развитие на ситуацията последици няма да има.

 

Всъщност последици ще има и те ще са сериозни, тъй като България за разлика от Русия е страна-член на ЕС и съюзник в НАТО на САЩ. Българските власти няма да могат да неглижират санкциите и най-вече констатациите на комисията, която ще разглежда фактите и обстоятелствата изложени от Цветан Василев. Това е така защото след като се докаже активното участие на Пеевски, който е действащ депутат в българския парламент, и Цацаров, който е Главен прокурор, ще бъдат необходими активни действия от правоприлагащите органи в страната за разследване на тези лица. С доказване на тяхното активно участие във фалита на банката тяхното прикриване ще бъде невъзможно, тъй като никой няма да се върже на тезата, че в България правителството се бори с корупцията, особено по високите етажи на властта, при положение че депутат и Главен прокурор са лица на тази корупция и злоупотреба с власт.

 

Засега остават още неясни действията, които вторият посочен в жалбата Сотир Цацаров е предприел и счита да предприеме в тази насока. Надявам се, че не е пропуснал възможността да се консултира с Главния прокурор на Русия – Чайка при посещението му.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8582 |20.09.2017 Румяна Коларова за Фрог: Визитите на Чайка и Путин нелепо съвпадат с Председателството . 3| 7900 |20.09.2017 Експертът Г. Каменарски за Фрог: Модерни F-16 от Израел бяха сред кандидатите за нов изтребител . 1| 4299 |19.09.2017 Румен Гълъбинов за Фрог: Кметове ще вдигат данъците заради корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads