Реклама / Ads
22| 18934 |05.02.2018 АКТУАЛНО

Пеевски моли НАП, КОНПИ, Цацаров и ДАНС да проверят милионите и имуществото му

.
Нищо няма да остане все на тъмно...
Моля уважаемите институции НАП, оглавявана от назначената от мен Галя Димитрова и КОНПИ, шеф на която е личния ми приятел Пламен Георгиев да проверят моето и на майка ми имущество. Това да стане в законовия срок и считано за 6 години назад. Да проверят също произхода на милионите ми, които съм придобил в последно време, а и преди това.
 
Отделно ще помоля ДАНС и моят приятел Димитър Георгиев да разследва, заедно с ГДБОП и партньорските британски и турски служби контрабандата на цигари от „Булгартабак“. Вече съм се разбрал с любимеца ми Влади Горанов, финансовият министър, да се заеме с придобитите от мен активи на КТБ, домогванията ми към „Дунарит“, участието ми в лотариите чрез Лафка и пр. Очаквам да се намеси и главният прокурор Цацаров, също много мой близък, за да се разровят сделките с продажби на оръжие и муниции, някои от които отидоха при терористите от „Ислямска държава“.

Също и сметките ми в чужбина. Настоявам също председателят на НС Цвета Караянчева да ме санкционира за това, че не стъпвам в парламента. Това наистина е безобразие, признавам. Държа тези проверки да бъдат безкомпромисни, по всяка буква, точка и запетая от закона, за да няма спекулации след това, че са извършени формално и проверяващите са били зависими от мен. Искам да изчистя името си от спекулации или пък да понеса заслуженото наказание, ако съответните институции преценят, че има основания за това. Реших да прибягна до това малко неочаквано действие от моя страна, защото виждам, че институциите са много заети и нямат възможност да се сезират по многобройните сигнали срещу мен. Нямат време дори да отговорят, защо не се самосезират при наличието на толкова публикувани материали, документи и доказателства. Живеем в правова държава и смятам, че пръв трябва да дам пример за изряден гражданин, политик и олигарх, споделил Пеевски пред свои близки, между които и Марио, личният Му шофьор.

 

Това „фалшива новина“ ли е? Ако да, коя част? А ако махнем „Пеевски помолил“ – останалото невярно ли е? „Признанието, казва любимият прокурор на Сталин – Вишински, е царицата на доказателствата“. Не е тайна, че Цацаров е в приятелски отношения с руския генпрокурор Юрий Чайка, който пък – без съмнение, - е последовател на Андрей Януариевич… Като човек с диплома за юрист Делян Пеевски може да e решил да претвори в дела думите на Вишински. Ако пък смята, че е фалшива новина, нека отрече официално. Тогава поне ще стане по-ясно това, което отдавна е ясно.

 

Ето някои от последните сделки, в които излиза името на Пеевски.

 

1. На 03.04.2017 год. "СОФИЯ БУЛГАРТАБАК" продава на "СФ-БТ" имота (земя и сгради), който се намира в София, бул. "Цар Борис III", както и имота на "Цариградско шосе" 47.

 

2. През октомври 2017 год. "СФ-БТ" продава на дружество "АЛНУАИМИ ГРУП" ЕООД земя и сгради на Цариградско шосе и на ул. „Николай Ракитин“, кв. Суходол, Сградите и земите обаче, които са на бул. "Цар Борис III", не попадат в тази сделка.

 

Това дружество се представлява от Муханнед Наджим Абдуллах Ал-Нуаими. Той е свързван с Пеевски и офшорката му "Сиболе" по линия на някои оръжейни сделки. Другият участник в дружеството е Стойчо Петрунов Георгиев. Георгиев пък е бил съдружник в общи фирми с легендарният иракчанин Самир Искандер Франсис /или Ибрахим/. Иракчанинът е известен у нас още от тъмните мутренски времена, когато е съдружник на сегашния премиер Бойко Борисов в общата им фирма “Прайхим”. Това пише сайтът Биволъ и продължава: В таен доклад на НСС, служещ за оперативна информация, се описва детайлно, че зад залавянето и убийството на българските ТИР-аджии в Ирак стоят всъщност неуредени сметки от трафик на амфетамини и Борисов е имал пряко отношение по мафиотската афера, но вече в качеството си на Главен секретар на МВР. По-късно Самир, приятелят на Стойчо Петрунов Георгиев става съдружник и бизнес партньор с известния Златомир Иванов - Баретата. Регистрират две фирми - „Бинго Нова“ и „З.Е.С.“.

 

3. Последната сделка, която е направило "СОФИЯ-БУЛГАРТАБАК" АД  е да учреди договорна ипотека в полза на Българска Банка за Развитие на земя и сгради в кв. Суходол. Това е станало през ноември 2017 г.

 

Всички тези данни ги има в съответните регистри.

 

И понеже става дума за Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими, трябва да отбележим връзката му с компанита „Аполо инженеринг“ ООД. Оборотът на тази фирма главоломно расте от около 11 млн. лв. през 2013 на 379 млн. лв. две години по-късно. Фирмата е известна в задкулисието, но бяга от публичност. Знае се, че се управлява от иракчанина Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими и българина Румен Николов Райков и че има връзки сред властите в Багдад. По-интересното е, че през "Техноекспортстрой" (винаги свързвана с Пеевски, с която Нуаими има общо дружество) тя има връзка с офшорната компания "Сиболе сървисис инкорпорейтед". „Сиболе“ е същата, която искаше да налапа „Дунарит“ и зад която стои Пеевски.

 

Като дръпнете нишката и вонливия чорап на корупцията почва да се разплита. Във Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) са получени 27 възражения срещу първата частична сметка за разпределение на синдиците на КТБ, която предвижда 534 млн. лв. да се разпределят между над 7000 кредитора на умишлено фалираната банка.

 

Сред оплакалите се има и държавни дружества, а основен аргумент във възраженията са неясно как появилите се на по-преден ред като обезпечени кредитори две дружества - "Ардастрой" и "Аполо инженеринг". По този начин според сметката на синдиците те биха получили целите си вземания от съответно 8.34 и 3.94 млн. лв., а не както всички останали - по около 11% от сумата.

Няма обяснение защо "Ардастрой" и "Аполо инженеринг", които допреди това са били заедно с всички останали вложители на четвърти ред, изведнъж се оказват с обезпечени вземания и така получават възможност да се удовлетворят напълно. Някой е разпоредил това да стане. КОЙ? "Ардастрой" е близка до ДПС компания, участвала в изграждането на водния цикъл на Кърджали в консорциуми с "Кристална вода" (свързана с Румен Гайтански-Вълка) и "Интегрирани пътни системи" и "Инфраструктурна компания".

"Аполо инженеринг" е търговец на оръжие, чийто оборот изненадващо се изстреля през 2015 г. до 380 млн. лв. Той е собственост на иракчанина с български паспорт Муханнед Наджим Абдуллах ал Нуаими.

 

***

 

ВАЖНО! Очаквайте скандални разкрития и документи по линия на контрабандата на цигари от „Булгартабак“. За тях правителството, прокуратурата и митниците мълчат като ислямски терористи на разпит в Гуантанамо Бей. Но се хвалят с намалялата контрабанда у нас – без да има един задържан, съден и осъден бос.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11651 |30.01.2018 Бизнесмен: Пеевски няма да бъде проверен, защото няма Ферари . 11| 14991 |29.01.2018 А кога НАП ще провери имотите на Пеевски? . 20| 26050 |29.01.2018 Делян Пеевски: Айсбергът на корупцията или лице на председателството . 8| 22112 |09.01.2018 Само във Фрог! Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads