Реклама / Ads
17| 11562 |01.08.2019 АКТУАЛНО

ПРЕЦЕДЕНТ! Прокуратурата разпространи ЕГН-то на Борисов, Цацаров и Пеевски

.
Част от разпространената разработка с ЕГН-тата на Борисов, Цацаров и Пеевски. Заличаването е на Фрог
Специализираната прокуратура разпространи ЕГН-тата на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, депутата от ДПС Делян Пеевски и адвоката му Александър Ангелов. Това стана, след като обвинението реши да докаже тезата си, че хакерската атака в НАП е направена от ”ТАД-Груп” и разпространи СРС. Именно в него фигурират личните данни на тримата, което е тотално погазване на закона за личните данни.
 

Снимки от самата разработка бяха разпространени едно към едно, от медиите свързани с Делян Пеевски. Те оставиха личните данни на тримата, без да  се съобразят с изискванията на закона.

 

Справка на Фрог показа, че сред ЕГН-тата публикувани от порукратурата фигурира и това на Гено Андреев, който според данните от Търговския регистър е свързан с редици фирми директно свързани с Пеевски. Той е в Съвета на директорите на „Техномаркет“, адвокатската кантора на Александър Ангелов „Авиора“ и др. 

 

Друго грандиозно нарушение е фактът, е разследващите за първи път официално разкриват огромна част от доказателствата, събрани в досъдебното производство. Тези факти би трябвало да фигурират само и  единствено в папките на делото, но в опита на прокуратурата да замаже вчерашният скандал с изявлението на шефката на звеното по „Антитероризъм“, от ведомството решиха да погазят законите на страната и да разпространят секретни данни. По силата също на законите специалните разузнавателни средства са именно секретни данни.

 

Личните данни на Борисов, Цацаров и Пеевски бяха изтрити от сайта на прокуратурата, но така или иначе те вече са разпратени до десетки медии.

 

Днес от държавното обвинение съобщиха, че е издадена Европейска заповед за разследване на територията на Франция по казуса "ТАД Груп".  Трябва да бъде разпитан главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов по досъдебното производство, което вече е на показ на цял свят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 8459 |12.07.2019 Според прокуратурата получаването на кредити от КТБ е престъпление . 11| 12273 |05.07.2019 Човекът на Цветанов в прокуратурата се „прочу“ с делото за връщането на колата на Георги Димитров . 1| 14811 |19.06.2019 Има съмнения за манипулиране на документи в ДНСК, докато прокуратурата я проверява . 7| 8283 |11.06.2019 АЕЖ пита за изявата на прокуратурата в Пловдив, иска разследване и наказание за ПИК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads