Реклама / Ads
23| 10095 |07.06.2017 НОВИНИ

На 14 юни: Народът срещу Пеевски и мафията във властта

.
Гражданите срещу мафията Източник: БГНЕС
Четири годидни след позорното назначение на Делян Славчев Пеевски за шеф на ДАНС граждани отново излизат на протест. Причината е, че вместо държавата и прокуратурата да озаптят мафиотския кръг #Кой, той вече властва във всички сфери.
 
Протестът на 14 юни хората ще заявят своята решимост в България да се извършат реформи и да имаме праводъсие като това в цивилизована Европа. Протестът ще тръгне от Съдебната палата в 18,30 часа. Организатори са „Правосъдие за всеки” и коалиция „За да остане природа”.

"Това е Денят на срама за нашата нова държавност, който срина представите ни, че у нас демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона! На този ден през 2013 г. бе извършена най-опасната и безсрамна провокация срещу гражданското общество в новата ни история с назначаването на олигарха Делян Пеевски за председател на ДАНС", се казва в апела на организаторите.

 

"Четири години по-късно мафията е по-силна от всякога, овладяла е всички властови ресурси и е превърнала демокрацията в грозна карикатура, а съдебната власт - в слуга на олигархията. Обществото наблюдава почти безмълвно как ликвидират правата и свободите му", заявяват още те.

 

На 23 май в столицата се проведе също протестен марш, в който се включиха над 3000 граждани. Инициаторите посочват, че исканията са били чути, но отново са останали неразбрани. Според тях политиците и съдебната власт игнорират обществения дебат за разследване на нерегламентираните контакти на главния прокурор и за решителни реформи в съдебната система. Очевидно е, че определени кръгове от властта, политиката и магистратурата опитват да овладяване напълно съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет. Доказателство за това е опитът за силово налагане на предан кандидат от ръководството на Върховния административен съд.

 

Марш ще се проведе и в други градове на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5339 |30.05.2017 Икономическият министър яростно отрича за Пеевски . 5| 8769 |29.05.2017 Авер на Пеевски в БФС заподозрян за отнетия лиценз на ЦСКА за Европа . 11| 13295 |23.05.2017 Напусналият България Пеевски декларира две нови фирми . 5| 5803 |16.05.2017 Еколог: Зад промените в земеделския закон стоят олигарси и Пеевски
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads