Реклама / Ads
37| 60965 |23.07.2020 ИНТЕРВЮ

Ген. Валери Григоров пред Фрог: На новия шеф на МВР му казват Ицо Носа. Пеевски и Доган са извън страната

.
Валери Григоров
Новият шеф на МВР Христо Терзийски е добре познат в наркосредите с прозвището Ицо Носа. Ахмед Доган и Делян Пеевски са напуснали България. това каза лидерът на “Ние, Гражданите” ген. Валери Григовор. Ето какво още обясни той по повод рокадите в МС:
 

Г-н Григоров, какво смятате за обявените днес от Борисов рокади на кабинета? 


15 дни протестираме от “Ние, Гражданите” срещу бандитското управление на правителството на Бойко Борисов. Поласкани сме от факта, че той започва да чува, но очевидно не разбира посланията на хората, които излязоха по площадите на цялата страна. А те са много ясни и категорични-оставка на бандитското управление, оставка на Бойко Борисов, оставка на Иван Гешев. Самите рокади не ме изненадаха, защото за цялото общество е известно, че корупцията е държавна политика в правителството на Борисов. Факт  е, че той даде превес на професионалното начало в МВР, оценявайки професионалните качества и достойнства на Христо Терзийски като един доказал се професионалист предимно по линия на противодействие на наркобизнеса. В същото време Терзийски се ползва с висок рейтинг и авторитет в наркосредите.  Точно там е известен с прозвището Ицо Носа. Това също е послание и знак. Освен всичко останало, много скоро Терзийски бе забъркан в скандал, свързан с възможността да закупи на много занижени цени жилище. Това показва, че тези факти нямат значение при номинацията и издигането на новите министри от страна на Бойко Борисов. Бих го призовал да направи един наркотест на целия ръководен състав на МВР и тогава ще се убеди в силата на зависимостите, които управляват вътрешното министерство днес. 


Много често се коментира, че МВР е дадено на концесия на ДПС, на престъпни кръгове и т. н. Вие имате ли подобно наблюдение?


Последните 7-8 години ние виждаме, че министри са хора, които нямат собствена стратегия за развитие на институцията, нямат собствена политика и приоритети. Ако Валентин Радев се бе досетил да направи функционален анализ на министерството, то беше не с цел да посреди основните структурни звена, а по-скоро да усвои 1,5 млн. лв. Тази тенденция за усвояване на бюджетни средства и разбира се пари от ЕС, е  трайна. Още не сме забравили много скъпата и прескъпата ограда, изградена от министър Румяна Бъчварова,  струваща повече от 300 млн. лв. на данъкоплатците. В същото време повече от 40 км. на границата все още няма ограда. А тази, която бе изградена, е вече на земята, с много ниска ефективност и похарчени много пари. 


Хората ще продължат ли са протестират след рокадите в МС или това ще ги успокои? 

 
Категорично това, което прави Борисов са едни спасителни операции с цел да заблуди обществените нагласи и мнения, че виждате ли аз правя нещо, за да стабилизирам  управлението на държавата. Напротив, той спасява кожата си. На всички е известно, че Делян Пеевски вече не е в България. Напуснал е територията. Ахмед Доган също е напуснал територията на България. Това показва, че управлението е разклатено. Управляващите правителството Ахмед Доган и Делян Пеевски вече са напуснали и Бойко Борисов е на автопилот, колкото може да издържи. Затова аз призовавам всички български граждани, генерали, офицери и сержанти да бъдем достойни, да пазим честта и достойнството на Републиката и да държим докрай премахвайки този тумор, който е обсебил управлението на държавата. 


В интервю за Фрог, собственикът на охранителна фирма “Делта гард” Димитър Спасов - Митко Каратиста попита какъв генерал сте вие, като в една битка не сте участвали. Искате ли да му отговорите?


Няма да слизам на нивото на един шофьор. Той си остава на това ниво. повече от 22 години съм бил в МВР и съм преминал пътя от лейтенант до генерал-майор, директор на национална служба. Извървял съм един достоен път и всички колеги, познати, приятели, които са работили с мен знаят за  моята принципност и последователност, която ме е водила. Човек трябва да има достойнство и чест. Не е редно в основата на ценностната ти система да стоят парите. Бойко Борисов се ръководи единствено от парични средства. Видяхме неговото шкафче, видяхме и големите корупционни скандали на управлението му, които ежедневно намират отзвук в обществото. Така, че моят път е извървян и аз ще продължа да се боря за честта и достойнството на страната ни. 

 

Интервю на Катя Илиева

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 22004 |17.07.2020 Митко Каратиста от „Делта гард“ пред Фрог: Не изпращам гардове на протестите. Ще запазя в тайна дали познавам Пепи Еврото . 40| 22941 |16.07.2020 Проф. Гердижиков пред Фрог: Много ми се издигна в очите г-н Пеевски, сега научавам, че той ни е избрал . 8| 13495 |15.07.2020 Адв. Минчо Спасов пред Фрог: Гешев трябва да ползва консултация от юрист . 5| 17143 |09.07.2020 Анна Заркова пред Фрог: В кой закон пише, че делата се решават не по съвест и по доказателства, ами както каже Главният?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads