Реклама / Ads
7| 6847 |26.03.2019 НОВИНИ

Пламен Георгиев, досущ като Цецо, обяснава пред свинските медии как всичко е наред с апартаментите му

.
Пламен Георгиев до Левски
Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев от вчера е в медийна кампания. Пред медиите, свързани с Длеян Пеевски, познати още и като свински, се е втурнал да опровергава информацията на Фрог нюз за двата му апартамента, гаражите и цените, на които ги е придобил. Готов е на всичко, за да докаже, че е чист като Цецо, Цецка, Горанов и Пеевски, разбира се. Медията ни публикува само факти от легални документи. А каква стана тя....
 

Георгиев първо се изтъпани в ПИК и главния редактор Ивайло Крачунов, за да лансира няколко опорни точки. И не случайно, защото именно Георгиев назначава баща му на Крачунов през 2013 г. на високо платена работа в КОНПИ. Шефът на Антикорупционният орган се заплете да разказва за райони, квартали, алеи, гаражи, течове - все битовизми, които показват, че сме били на прав път. Не разбра, обаче най-важното-целта не е да обяснаваме колко кредити е взел, кога ги е погасили и кой имот е продал. А на какви цени са спазарени двата му апартамента. Най-странното е, че в обяснителния режим вкара и съпругата си, споменавайки, че тя е със солидни доходи. През 2012 като едноличен търговец тя декларира – 4800 лева, през 2013 г. – 5451 лева, през 2014 г. – 3531 лева, през 2015 и 2016 г. – 0 лева и 19932 лева през 2017 г.

 

Прави впечатление, че превъзбудено се хвърляте да се оправдавате за придобития от вас през 2012 г. апартамент на ул. „Коста Лулчев“ за сумата от 106 000 евро с Акт 15. Разбрахме, колко сте ущетени от сделката и как без ваше знание са ви изградили баня и тоалетна, също битовизми. Признавате си доброволно, че за този апартамент сте заплатили цена от над 1000 евро на кв.м.. Упреквате ни, че не сме се запознали с данните от imot.bg, от които било видно, че цените през 2012 г. в кв. „Гео Милев“ били „800 евро, 800 и нещо”.





Паркоместата ви били две, но можело да се използва само едното.... и нарочно сме ги били включили, като жилищна площ за да манипулираме цените.... Споменавате, че сме написали, че този апартамент е в квартал „Изток“, макар никъде да не сме споменали такъв факт. Точният текст е следния: „ в нова жилищна сграда на ул. „Коста Лулчев”, намираща се на около 100 метра от паркинга на хотел Плиска. Бегъл поглед на картата на София ни показва , че придобивката му се намира и на около 250 м. от ул. „Латинка”. Просто пресичате бул. „Цариградско шосе”, г-н Георгиев.  

 

По подобие на Цецка Цачева и вие поставяте Акт 15, като сериозно ценообразуваща предпоставка. За информация ще уточним, че това е документът, с който се констатира, че сградата е напълно завършена. Документът се съставя от инвеститора (възложителя), строителя, консултанта (строителния надзор) и проектанта (по всички части). Целта на акт 15 е да установи състоянието и готовността на строежа за въвеждането му в експлоатация. Наясно сме и защо държите да се съобразим с данните от imot.bg. Допускаме, че вашето обкръжение е извършило проверка в този сайт подобна на нашата и сте попаднали на данните за 10.07.2012 г., т.е. ден след покупката, които са в размер на 800 евро.

 

Само, че пропускате да отбележите, че това са средни пазарни цени, на база обявите в сайта и се формират от средно-аритметичната стойност на всички обяви в този район. Някъде в покрайнините на района може и да има за по 800 евро, но там, където е вашият апарамент, цената е доста по-различна.С вашите „приятели“ от ПИК и Блиц грубо използвате това, че не сме разгласили точните адреси на имотите ви и манипулирате обществото, като хвърляте в пространството, че те са в кв. „Гео Милев“. Г-н Георгиев този квартал граничи не само с кв. „Сухата река“ и „Подуяне“. Граничи и с по-отдалечени квартали, като „Христо Смирненски“ и „Хр. Ботев“. За ваше съжаление граничи и с кв. „Яворов“ и е отделен от кв. „Изток“ от бул. „Цариградско шосе“, а видно от картата вашият апартамент е точно на границата.


Вижте кръгчето. Предполагам, че виждате и къде е „хотел Плиска”. Сами измерете разстоянието до началото на ул. Латинка / последната пряка в ляво на бул. Цариградско шосе на снимката /.


.

Няма как да убедите брокер или хора, разбиращи от недвижими имоти, че цените във вашата жилищна сграда са по 800 евро на кв.метър. Ново и луксозно строителство, местоположение и комуникативност, специфики на квартала и т.н. Не се опитвайте да обяснявате, че вашето местоположение на имота би била идентична, като цена и условия с тези в други части на кв. „Гео Милев“. Щом искате да си поиграем на география, добре. С помощта на Google Earth – Street view се придобива лесна представа за топ мястото на имота ви. Просто използвайте за отправна точка кръстовището на ул. „Коста Лулчев“ и ул.“Николай Коперник“. Молим по възможност да не ни занимавате и с битовизмите ви, свързани с използването на паркоместата ви. Купили сте две, но е използваемо само едното и т.н. Всеки брокер на недвижими имоти знае, колко струва едно паркомясто в този район. И цените не падат под 5000 евро за паркомясто, дори през 2012 г.


Вие лично сте написали в декларацията си, че сте придобили цитираме: „апартамент с две паркоместа” с площ от 124 кв.м. за сумата от 207318 лева. И поради тази причина не сме манипулирали данните нарочно, както твърдите, а сме ви цитирали точно и ясно. Дори да приспаднем цената на двете паркоместа от общата цена на апартамента се получава цена за кв.метър от 970 евро и отново твърдим, че точно за вашият имот и то точно на това местоположение, ново и луксозно строителство цената би била минимум 1100-1200 евро на кв.метър. В даденото снощно интервю пред нас признавате за високата цена, надхвърляща 1000 евро.


Във всичките си медийни изяви дума не обелвате за закупеното от вас паркомясто с площ от 12,50 кв.м. и декларирано от вас за сумата от 6845 м., като очевидно не може да оборите тази пазарна цена.


Странно е поведението ви и по отношение на закупения през 2017 г. апартамент от 156 кв.м. и както вие сте го декларирал: „апартамент с тераса с площ от 48 кв.м.” за сумата от 293374 лева или 150 000 евро. Разбираме, че ви тече покривът и още не сте отстранили течовете, но това не е проблема на обществото, а ваш и едва ли се е отразило на цената. Предполагаме, че следва да монтирате тента на терасата ви, но и това не определя цената. Твърдим, че имотът ви е в район Яворов, на което вие противопоставяте тезата си, че и този апартамент е в кв. „Гео Милев“ и цените според imot.bg били 1187 евро на кв.м./, но и тази цена надхвърля декларираната /.





Разположението на последният етаж била решаващо за пазарната цена в посока намаление и т.н. Сградата била старо строителство. Отново подробно се запознахме с помощта на БГМАПС с местоположението на имотът и с „ужас“ установяваме, че технически адресът попада в кв. „Гео Милев“. Границата между кв. „Яворов“ и кв. „Гео Миле“ е бул. „Шипченски проход“ и ул. „Александър Жендов“. Новата придобивка на Пламен Георгиев е на кръстовището на ул. „Професор д-р Георги Павлов“ и ул. „Калина Малина“. На снимката ясно се вижда сградата, в която сте закупил апартамент до зала Универсиада и Външно министерство, а имотът ви е на 50 метра от тях.


.
Г-н Георгиев защо твърдите, че „Цените на имотите в кв. „Гео Милев” са коренно различни от тези в квартал „Изток”. Това е все едно да сравняваме бутик на булевард „Витоша” със сергия на Женския пазар”, допълвате вие. Нали не искате да ни кажете, че сте си купили сергия?! Не го правете, защото никой, ама никой няма да ви повярва.


Новият ви апартамент, в „стара сграда и с течащ покрив“, е разположен непосредствено на границата на кв. „Яворов“ и кв. „Гео Милев“ и цените през април 2017 г. за този район са ясни. От 1300 евро. Старата ви сграда е построена преди около 10-12 години и по всички оценителски способи не се води старо строителство и имот на последният етаж с такава тераса не е порок, а плюс, калкулиран в пазарната цена, защото дава възможност за усвояване и разширяване на РЗП с площта й.


Отново за ваша информация ще упоменем, че закупият от вас гараж с площ от 43 кв.м. за сумата от 19558 лева е пример за разлика между цена по документ и пазарна такава. За ваше сведение цените на гаражите в крайни квартали започват от около 500 евро за кв.м. Смятаме, че това може би е причината да мълчите за вашият. Дано да не е преустроен в кафе или магазин, каквито виждаме във вашата сграда.


Г-н Георгиев, не обиждайте хората с правно образование, като твърдите, че имотите не били ваши, щото били ипотекирани и са на банките и едва, като ги изплатите щели да станат ваши. Не разпространявайте  неистини, свързани с понятия, като собственост, ипотека, кредити и ипотекарен длъжник. Това , че имотът ви е ипотекиран не значи, че е на банката. Ще стане нейна собственост, ако спрете да си плащате вноските. Не бъркайте ипотека с лизинг. И точно вие борите корупцията? А грешите за такива неща?!


Излишен и патосът ви и популиските изказвания за борба с корупцията и за законността и това, че едва ли не ви пречат да извършите проверка на новодомците, която видите ли, не сте извършвали вие, а подчинението ви. А кой ги ръководи? Излишно е изобщо да ви питам? Да ви напомним ли за прекратената проверка срещу Цветан Цветанов през 2013-2014 г. за шестте му апартамента или резултатите от проверките срещу Пеевски и Горанов? Най-добре е да започнем от „Ало Ваньо”. Защо да не ви напомним и вдигането на запора на 20 млн. лева по сметки на Фон Месинг, а те взеха, че я осъдиха...Писахме и за това, как са изхарчени 500 000 лева за Система за случайно разпределение на делата. Но има ли такова разпределение в действителност?! Всичко това го има на сайта ни. Като за капак сега тръгвате да се обяснявате, че не сте купували апартамент от "Артекс". Приличате на човек, който бяга пред вятъра. Както сте тръгнали, скоро очакваме да ни кажете, че не сте кацнали на Луната.


Най-неуместно, г-н Георгиев, беше да ни пращате към пиарката си, която щяла да ни каже за имотите ви. Доколкото сме запознати вие нямате лична пиарка. Тя получава пари от нас, за да ни разказва какви са постиженията на поверената в ръцете ви институция с гръмкото име КПКОНПИ. Работа й не е да обяснява за личните ви и житейски решения, и действия. Това ваше поведение ни навежда на мисълта, че все още властимащите продължават да смятат, че служебната кола и секретарка си е тяхна лична собственост и могат да си я ползват както намерят за добре.

 


Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5934 |20.03.2019 Пламен Юруков за Фрог: „Да, България” и ДСБ се държат като джендъри . 0| 4419 |21.12.2018 Пламен Иванов от ”Воля” е новият шеф на Бюрото за контрол на СРС . 2| 4718 |18.12.2018 От "Зелен Младост" искат оставките на Иван Гешев и Пламен Георгиев . 4| 4933 |13.12.2018 Лозан Панов се оказа пречка за Пламен Георгиев да конфискува имущество

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads