Реклама / Ads
40| 22940 |16.07.2020 ИНТЕРВЮ

Проф. Гердижиков пред Фрог: Много ми се издигна в очите г-н Пеевски, сега научавам, че той ни е избрал

.
Проф. Огнян Гердижиков
Делян Пеевски много ми се издига в очите, защото очевидно е направил един много добър кабинет. Този кабинет направи едни много добри избори. Едни от най-добрите след Прехода и след промените. Като организация ние предотвратихме влияние и външна намеса в изборите. Освен това, през месеците март, април и май на 2017 г., тогава беше служебният кабинет, се увеличиха приходите. Това може да се провери с числа, не да се говори наизуст.
 

Това заяви пред Фрог Нюз проф. Огнян Герджиков министър-председател на служебния кабинет от 2017 г. по повод днешните думи на премиера Бойко Борисов:  „Шиши нареди на Радев кабинета“.

 

Ето какво още каза проф. Герджиков:

„ Не знам защо има склонност да се говорят неща наизуст.  Могат да се проверят приходите, пресичането на контрабандни канали. Тези неща са проверяеми.

Освен това - очевидно е, че кабинетът е добре съставен. Браво на г-н Пеевски, след като хора от моя  кабинет бяха привлечени в този кабинет. Министър на финансите стана министър на здравеопазването – г-н Ананиев. Деница Златева по европейските въпроси беше привлечена по европейските въпроси.

 

Наистина аз сега научавам, че г-н Пеевски го е направил и трябва да го поздравя по този повод за успешното съставяне на този кабинет.“

 

На въпрос  защо г-н Борисов сега казва това и никога преди не го е споменавал  Герджиков бе категоричен: „В тайна го е пазил. Така си го представям, защото аз самия сега го научавам. Вероятно той също го е научил тия дни.“

 

„Не бих искал да взимам отношение по въпроса ви за протестите. Очевидно е че има право на обществено недоволство. Разбира се, че има и провокатори, винаги е имало и винаги ще ги има в такива случаи, но не те са определящи. Определящо е недоволството, което се е насъбирало. То се подсили от фактът на няколкото месеца карантина, което нагнетява обстановката и действа на психика. Неудачни решения имаше през последните месеци, които също наложиха подобно нещо.“, каза още професорът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13495 |15.07.2020 Адв. Минчо Спасов пред Фрог: Гешев трябва да ползва консултация от юрист . 5| 17143 |09.07.2020 Анна Заркова пред Фрог: В кой закон пише, че делата се решават не по съвест и по доказателства, ами както каже Главният? . 18| 14271 |07.07.2020 Адв. Веселина Кирилова първо пред Фрог: Либийският собственик спечели ключово дело по казуса ”БАДР” . 25| 15304 |25.06.2020 Д-р Георги Тодоров пред Фрог: Скандално е, че готвят задължителни тестове за хората със СПИН и техните контакти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads