Реклама / Ads
2| 6768 |09.09.2016 НОВИНИ

Фрогоко: Пеевски медии първи пускат търга за Дипломатическия клуб, НАП мълчи

.
Познаваме ситуацията със старозагорската фирма „Ексклузив уеб дизайн“ с 3 лв. регистриран капитал, спечела търга за Дипломатическия клуб „Бояна“. Отказваме коментар по отношение на бъдещи действия спрямо тази фирма. Това заяви пред Фрог нюз говорителят на НАП Росен Бъчваров.
 

Не мога да кажа дали тя е проверявана, както и не мога да кажа дали ще бъде проверявана. Има десетки начини за придобиване на собственост, които не са незаконни. Нашата позиция е, че познаваме ситуацията и няма да коментираме нищо повече, каза още Бъчваров.

 

Първоначалната цена на търга е 8,5 млн. лв. и „Ексклузив уеб дизайн“ като единствен претендент за имота го печели. Имало е и други фирми мераклии, които незнайно по каква причина са се отказали да мерят сили със старозагорската фирма.

 

Висши държавни чиновници коментираха, че зад сделката стои депутатът от ДПС Делян Пеевски. С това се обяснява и факта, че липсваха други участници в конкурса за иначе апетитната собственост.

 

Надали е случайно, че обявата за търга е обявена във вестниците "Телеграф" и "Монитор", чието притежание е известно на всички. На 17 август тази година обявата е публикувана в изданията и няколко дни по-късно тримата младежи, уж собственици на старозагорската фирма, печелят апетитния имот.

 

„Ексклузив уеб дизайн“ е регистрирана през октомври миналата година от Ванеса Тодорова (21 г.), Димитър Йорданов (20 г.) и Йордан Йорданов (24 г.). Всеки от тях държи по 33%. Това е първото им и единствено засега бизнес начинание, в търговския регистър няма данни за участия в други фирми.

 

От първия отчет на дружеството не личи финансова мощ, която да стигне за покупката на апетитни държавни имоти за 8,5 млн. лв. Напротив - към 31 декември 2015 г. „Ексклузив уеб дизайн” разполага с едва 1000 лв. в каса и с това се изчерпват всичките й активи. Отчетени са 2000 лв. приходи и 1000 лв. разходи. Седалището на дружеството е на ул. „Добруджа“ 20 в Стара Загора.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 7860 |08.09.2016 Фрогоко: Разпъват и възхваляват ген. Румен Радев във фейсбук . 3| 9549 |07.09.2016 ФРОГОКО: Москов обявява лекарите за крадци чрез реклама за отпечатъците . 2| 7111 |02.09.2016 ФРОГОКО: На тайна среща Цветанов инструктира депутати и кметове, после почерпка . 0| 7042 |02.09.2016 К. Парамов пред Фрог: Пеевски рязко сменя стила, схемите, играчите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads