Реклама / Ads
34| 24947 |30.09.2020 ГЛАСЪТ

Малко камъче съм, но ще застана на пътя им, докато станем стена

.
Това ли търпим?!
Братя Бобокови са поредните бизнесмени, които разкриват, че Делян Пеевски е искал да заграби техен бизнес. Посредник бил министърът от кабинета „Борисов 3“ Емил Караниколов. Олигархът от ДПС си харесал завод „Монбат“ заради очакваните около 10 млрд евро от Евросъюза за производство и преработка на акумулатори.
 

Братята разкриват пред Свободна Европа, че месец след разговора им с министъра били „поръчани“ от Пеевски чрез ДАНС и прокуратурата. Фактологията и доказателствата в разказа им потвърждават това, което знаем отдавна. Кабинетът и прокуратурата са прикривали престъпните намерения.

 

Братя Бобокови споменават и името на един от борисовите любимци – Владислав Горанов. Той също бил брънка от веригата.

 

Това е моделът на управление: Мафията рекетира и заграбва бизнеси в съучастие с държавата и прокуратурата. В резултат, съществуването на цяла една нация е под въпрос.  






Бобокови са поредните жертви. По същият начин са рекетирани, заплашвани и удряни много други. Колкото и да се опитва Иван Гешев да представя поръчковите акции за „борба с корупцията“ няма кой да му повярва. Освен Сийка, може би, но и това не е сигурно, защото Сийка не е расла в саксия и го обслужва заради някакви свои цели…

Всеки има в биографията и работата си тайни, които не са за гордост. Дайте ми шест думи, написани от най-честния човек и аз ще намеря в тях мотив той да бъде обесен. Дзержински допълва: Ако все още не сте в затвора, това не е ваша заслуга, а наш пропуск.

 

В тези два израза е синтезирана цялата философия на властта у нас.

Пеевски е основен участник в разгрома на КТБ и последвалото разграбване на активите на банката, но Гешев нагло твърди, че дори не е срещнал името му в материалите по делото. Нищо, че депутатът от ДПС и майка му са взели от КТБ над 1 млрд лева.

 

Името на Пеевски бе замесено и в атаката срещу Васил Божков. Имал претенции към хазартния бизнес, но Борисов, Горанов и Гешев, разбира се, не са чували за подобно нещо. Нито за налятите им от Черепа 64 милиона, както той сам твърди.

 

Пеевски изплува като поръчител и на опитите да бъде присвоен завод „Дунарит“ от Емилиян Гебрев. Подизпълнителите отново са Емил Караниколов и прокуратурата.

Дали министър-председателят не е знаел за всички тези свинщини? Тогава за какво издържаме десетки хиляди служители в МВР, НАП, финансово министерство, ДАНС, КПКОНПИ и всякакви други служби? Ненормално е гражданите да плащат на институции да се борят с корупцията и престъпленията по високите етажи на властта, а тези институции да съучастват в мафиотски действия.  






След разкритията на братя Бобокови, ще чуем дежурните ехидни обяснения на  Борисов, Гешев, Караниколов и може би на самия Пеевски, че не коментират думи на обвиняеми. Харизанов, Христова, Стойчев, Биков и подобни, ще ни залеят с токсични теории за криминалния преход и родените от него олигарси с „червени куфарчета“. А истината е простичка и зловеща: организираната управляваща престъпна група (ОУПГ) е действала и продължава да действа по мафиотски.

 

За да е абсурдът пълен, властта, за която всеки ден и час излизат нови и нови доказателства за корумпираност, призовава за мирни протести. Настоява също да изкара мандата си докрай. Тези хора не желаят и не могат да разберат поривът за промяна. Имат алергия към върховенството на правото. От призивите за морал в политиката им излизат циреи на гъза, затова мразят от сърце и душа всеки инакомислещ. Ако руските служби им отпуснат два флакона с „Новичок“ няма да остане и един протестър на площадите, нито критикуваща медия. Желаят го повече от прекарана нощ с „хубава госпожа“ – без фотоапарат…  

 

Структурата на българската мафия е следната: задкулисие +  изпълнителната власт на задкулисието + зависима прокуратура. Пеевски + Борисов + Гешев. Надолу идва ред на министри, политици, магистрати, ченгета, важни чиновници – подизпълнителите на мокри поръчки. Няколко хиляди души, пряко зависими от споменатите дотук, държат регионите в страната и събират такса „спокойствие“. С предимство се ползват кръговете на задкулисието и активисти от партийните централи на коалиционното управление. За властта участниците в структурите са готови на всичко. Наистина на всичко.

Толкова се безочливи, че дори пресния Доклад на ЕС, в който е пълно с критики за липса на върховенство на правото у нас и безконтролният главен прокурор, наричат положителен. Невероятна арогантна дебилщина.






Всеки, който веднъж е възприел насилието за свой метод, неминуемо превръща лъжата в свой принцип. Тези думи на Солженицин държат буден всеки осъзнат гражданин, но в същото време го превръщат в мишена.

 

За себе си знам: може да съм малко камъче, нищожна частица от унизен народ, но ще застана на пътя им. Трябва да ме премажат, за да минат. Много малки камъчета обаче могат да бъдат и стена.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Не познавам братя Бобокови, но съм изпитал и изпитвам на гърба си мафиотския модел, властващ в страната. Изпитват го мои близки, колеги и приятели. Няма да спра да говоря и пиша срещу свинщината, която затрива хора и държавата. Не чакайте помощ от ЕС, САЩ или Русия - сметките им са други. С нашите харпии трябва да се разправим сами.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10469 |06.05.2020 Войската - една от малкото оцелели гордости. И Йордан Йовков... . 20| 10425 |02.02.2020 Сълзи или поздрави за Великобритания – малко числа . 22| 14629 |16.04.2019 Дали пък да не ни върнат смъртното наказание. Поне за малко, заради ”Иванчева” . 2| 8351 |25.12.2018 Бял сняг ще има само във градините, където са играели деца. Малко поезия…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads