Реклама / Ads
38| 9091 |29.11.2020 НОВИНИ

Бобокови: Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев

.
Пламен и Атанас Бобокови
Пеевски, Борисов, Гешев и вече познатата схема за превземане на бизнеси. Това бе част от интервюто на Пламен и Атанас Бобокови в ефира на bTV. Двамата застанаха един до друг пред Мария Цънцарова за пръв път от скандала ”БоклукГейт”, който замеси техните имена, това на бившия вече зам.-министър на МРРБ Красимир Живков, президентския секретар Пламен Узунов и дори семейство Радеви.
 

Обвиненията бяха преки, но не бяха конкретни. Бобокови отказаха да говорят с факти. Затова и много от въпросите останаха неотговорени. 


"В ареста много малко хора смятат, че имаме някаква вина. Всички са наясно какво се цели. И други големи бизнесмени са минали от там. Неприятно ми е да споменавам толкова народ, репресиран по същата схема. Не те удрят лично", обясни Атанас Бобоков и даде пример със семейство Арабаджиеви и Васил Божков и Елена Динева, която бе арестувана в България. 


Атанас Бобоков определи прокуратурата като "садистична организация". За рекордната си парична гаранция бизнесменът заяви - това е гавра на прокуратурата.


"Исках домашен арест - това е по-лоша мярка. Но те ми казаха, че това е като да съм в следствения арест и съответно паричната гаранция щяла да е по-лошо. Затова ми наложиха 2 милиона лева", заяви още Бобоков. 


Телефоните и кореспонденцията 


В свое интервю неотдавна Пламен Бобоков показа своя кореспонденция с премиера Борисов, в която той нарича министър-председателя "бос". Тогава Бобоков отрече да е комуникирал с държавния глава Румен Радев, каквито бяха твърденията. По-късно същият ден прокуратурата публикува данни за кореспонденция между Бобоков и държавния глава. 


"Категорично - в тези електронни устройства, които са иззети, не съм имал телефона на президента. Показаха съобщение, което вероятно е пращано от друг телефон, до който те нямат достъп. Излиза, че подслушват президента", заяви още Бобоков.


Бизнесменът призна, че е контактувал с държавния глава, с когото се познават от няколко години, обсъждали са въпроси и се подкрепят морално. 


"Отдавна не си говорим с Борисов. Поне от началото на годината. Спряхме, защото не виждам смисъл да общувам с този човек. Той е в позиция, в която е доказал, че е един голям лъжец и манипулатор. Вижте интервюто му пред FAZ - само лъжи. Всичко, което казва е лъжа. Той отрича, че тези неща са негови. Начинът, по който се защитава, издава човека. Проблемът е, че живеем в страна лъжци", заяви Бобоков. 


"Много общо говорите", контрира го журналистът. 


"Не, не говоря общо. Всичко започна от прокуратурата. Има един триумвират, който управлява тази държава - Борисов, Пеевски и Гешев. Изнесени са неверни твърдения за мен и брат ми в това писмо до комисията ЛИБЕ, написано от зам.-прокурор Машева. Свикнали сме политиците да лъжат. Главният прокурор лъже - посочил , че сме придобили имуществото си по престъпен начин, хората знаели от години, били сме недостижими от правосъдната система. Прокуратурата няма нищо и те много добре го знаят", посочи Пламен Бобоков. 


Бизнесмените намесиха името на Христо Ковачки и други фирми, зад които стоят лица, близки до сърцето на Борисов по казуса с вноса на боклук у нас. 


"Борисов е безкрайно страхлив човек. Той изпитва ужас, че всичко, което се е случило благодарение на него, може да му се върне. Мисля, че си е въобразил - Божков, Бобокови, а тук... изплува името на Радев, значи Радев ръководи всичко...", посочи още Пламен Бобоков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 5365 |25.11.2020 Борисов на фона на протест зове за единство . 16| 5124 |19.11.2020 Борисов към Меркел: Сега е моментът да покажем , че можем да се обединим . 8| 6405 |19.11.2020 ДПС и ”Обединените патриоти” искат държавата да даде над 2 млн. лв. на непрозрачни НПО-та . 6| 5580 |19.11.2020 Проф. Румен Гечев: “Спасявай се поединично“ е посланието на Бюджет 2021

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads