Реклама / Ads
21| 18110 |15.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Thank you англичани, че свалихте Боби. Можете ли и Шиши?

.
Източник: Facebook, Станислав Беловски
Вторник, 15 октомври: хубаво време и хубава новина - Боби Михайлов подал оставка като шеф на Футболния съюз. Това, което преди време не успяха да направят Христо Стоичков и Любослав Пенев, го направиха англичаните. Не са чак съветската армия, за да им вдигаме паметник, но все пак трябва да сме им благодарни. Не само за Боби.
 

Като ни вкараха 6 гола в тренировъчно темпо, те ни показаха къде се намираме в действителност на футболната карта. Отпаднаха заблудите. И се появиха дълго прикривани проблеми.


И за още нещо ни отвориха очите: най-после видяхме агитката, която поздравява по нацистки и отправя расистки обиди. Агитката я има отдавна, знаем я, но всички – най-вече прокуратурата и МВР – се правеха, че я няма. Дори изглежда, че я толерират. Сега я видяхме и се сетихме, че същите качулки разнасяха кървави агнешки главички пред ВСС срещу Лозан Панов, скандираха в подкрепа, а после срещу кандидата за главен прокурор Иван Гешев, замеряха с яйца критиците на модела, наложен от Делян Пеевски.
 




Христо Стоичков и Любо Пенев отдавна предупредиха, че БФС под шапката на Боби Михайлов е вреден за футбола. Не скриха, че той е фигурант, а зад него стоят други сили – сещате се Кои.


 „Сивият кардинал“, както го наричат мнозина в БФС, е Атанас Фурнаджиев. Шеф в „Мото-Пфое“, близък приятел и бизнес партньор на Делян Пеевски. Плътно до него е Камен Костадинов, бивш депутат от ДПС и също близък на Пеевски и Доган.
 
Чуха се веднага гласове, че англичаните предозирали темата за расизма. Може, но не това е причина за катастрофата на родния футбол. Причините са в БФС и над него. Самият факт, че Михайлов подаде оставка, след намесата на Бойко Борисов доказва, че хаосът е пълен.
 
Боби вече може да играе кючек където си иска, защото не е публична личност. Поне за известно време, докато му намерят подходящо място. Консул в някоя държава, например. А защо не и съветник по футболните въпроси в правителството. Защото се очаква, по примера на Политбюро от 1985 г., властта да се заеме с решаването на проблемите в българския футбол. Тогава с желязна ръка действаше Милко Балев, а „Левски“ и ЦСКА бяха прекръстени на „Витоша“ и „Средец“… И  днес ще се намери някой подобен.
 




Боби Михайлов си тръгва, но Бобимихайловщината още е там. Затова да не бързаме с шампанското. Моделът е жилав и хапе най-силно, когато умира.


Очакваме указания от Дубай. Властелинът дон Шиши разбира не само от контрабандни цигари и фалиране на банки. В изискан конспиративен дух ще узнаем, че прокуратурата е разкрила заговор срещу властта. Зли сили са изпратили ултрасите на стадиона, за да компрометират българския футбол и страната на розите. Главната цел обаче е да се удари по правителството и Бойко Борисов. Защото вече искат да го заменят.
 
И да знаете – това е самата истина. С едно уточнение: сюжетът е писан в  Дубайския център и щаба в х-л „Берлин“. Ако Борисов и това не знае - тежко му.

 

Докато се пишеше този текст, стана ясно, че полиция и ГДБДП са влезли в базата на националния отбор в Бояна. Щели да проверяват и да се прави ревизия. Това събуждане пак е резултат от мача с Англия. Но истинското събуждане ще е, когато бъдат притиснати задкулисните играчи, които съсипват не само футбола, но и цялата държава.

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7203 |14.10.2019 Защо им е хакер за изборите, ако имат „къртици“ при броячката и бушмени пред урните . 7| 8593 |15.10.2019 Бoриc Бoнeв към БНТ: Зacлужaвaтe пoвeчe oт Кoшлукoв и Пeeвcки . 17| 7451 |14.10.2019 БXK c 10 въпpoca ĸъм ĸaндидaтa Ивaн Гeшeв, вĸлючитeлнo зa нeдoceгaeмocттa нa глaвния пpoĸypop . 1| 5696 |14.10.2019 Иво Прокопиев: Прокуратурата създава предпоставки за саморазправа с журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads